amsterdam Hotspots

Hotspot: Scandinavian Embassy

Scandinavië heeft een grote aantrekkingskracht op mij. Dit gebied heeft zoveel te bieden; natuur, design, goed eten. Toen ik deze hotspot vlak bij mij om de hoek ontdekte, was ik helemaal in mijn nopjes. Scandinavian Embassy is een stukje Scandinavië in Amsterdam, waar je kunt opwarmen en relaxen en je even helemaal in Noord-Europa waant!

scandinavian-embassy-menu

scandinavian-embassy

Scandinavian Embassy

Het interieur doet denken aan een Zweeds falurood huis in the middle of nowhere. Inclusief rendiervellen, hertenschedels en minimalistisch meubilair. De hele dag ruikt het er naar sudderend vlees, want dat is de specialiteit: Scandinavische keuken en koffie. Dat laatste is vooral een verrassing; ik ben geen koffiedrinker, maar Scandinavische koffie is zo zacht! Ze verkopen verschillende blends en sterktes. Qua eten is het menu altijd een verrassing; een aantal stevige soepen, uiteraard roggebrood met zalm of een zalmsalade, wisselende warme maaltijden en Scandinavian sweets. Alles is biologisch, homemade en vers. Stiekem kan ik niet wachten tot het echt koud gaat worden en ik kan opwarmen met de ‘elderflower tea’, hun specialiteit en mijn favoriet. Tea gemaakt van vlierbloesem, kaneel, appel, kardemom en peer. Als je dit een keer hebt geproefd… ik wilde meteen naar Scandinavië verhuizen!

Gravad Lax

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Elderflower tea at #scandinavianembassy – a must visit for coffeelovers, they even convinced me!

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Nordic almond cookie dressed like a macaroon

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Missie van ambassadeurs

Scandinavian Embassy is geen standaard koffietent, café of restaurant. De 3 eigenaren hebben een missie. Biologische en organische producten gebruiken om de Scandinavische keuken gezond te serveren, authentieke Scandinavische slow coffee schenken en homemade lekkernijen serveren. Er blijft geen ingrediënt liggen en zelfs het knackebrod is zelfgemaakt. Naast food & coffee houdt Dominika zich niet alleen bezig met de sweets, maar ook met fashion. Nicolas heeft als barista al meerdere internationale prijzen gewonnen, Rikard heeft een passie voor eten en Kristina’s baksels zijn niet te weerstaan. elukkig gebruikt ze zo veel mogelijk natuurlijke en gezonde ingrediënten! Daarnaast is Dominika verantwoordelijk voor het interieur en de fashion, zoals de zelfgemaakte schorten die de heren dragen.

http://instagram.com/p/h6CuQPyjy6/

scandinavian-embassy-sweets

scandiavian-elderflower

elderflower-thee

Wat is er zo leuk: Scandinavisch eten op haar best, de lekkerste thee van Amsterdam en de passie straalt er vanaf
Wat kan er beter: door de passie voor wat ze doen, duurt het soms wat langer voor je geholpen wordt of iets te eten of te drinken krijgt. Niet de plek voor een snelle hap dus. Overigens gaat de coffee to go wel snel 🙂
Extra punten: je mag alles gratis proberen en betaald alleen als je daarna nog een eigen bestelling doet. En de thee…

Openingstijden Scandinavian Embassy

Scandinavian Embassy zit in de Pijp, een beetje verstopt naast het Sarphatipark maar op loopafstand van de Albert Cuypmarkt.
Je kunt er terecht van:
ma – vrij tussen 8.00 en 18.00
za – zo van 10.00 tot 17.00

Sarphatipark 34
1072 PB Amsterdam, Netherlands

Het wisselende menu volg je via de Facebook pagina.

Sabine de Witte