amsterdam Hotspots

Hotspot: Venkel

Venkel is een nieuwe gezonde hotspot in De Pijp, de perfecte plek voor een healthy lunch of gezond diner. In de robuuste en rustige inrichting maken ze de lekkerste maaltijdsalades met typische Nederlandse groenten en andere producten uit de buurt.
Als je de open ruimte binnen loopt is het niet moeilijk om je thuis te voelen tussen het houten interieur en de groene aankleding. De open keuken zorgt voor instant gezelligheid en de stapels kratten vol verse groenten tegen de muur geven je al een gezond gevoel bij de eerste stap over de drempel.

venkel

Met liefde

Je kunt bij Venkel salades bestellen met sprookjesachtige namen als ‘linzenliefde’ of ‘knappe kip op kooltjes’, maar je kunt ook zelf iets samenstellen. Je kiest dan een slasoort, vulling (bijvoorbeeld quinoa of linzen), groente, noten en een dressing. De salades zijn groot genoeg om de maag van een flinke eter te vullen. Extra fijn: ze zijn er ook to-go, zo kun je gewoon op kantoor genieten van een super gezonde lunch.
Naast salades, kun je bij Venkel ook terecht voor zelfgemaakte olieën, azijn en ingemaakte groenten. Zo kun je je favoriete salade makkelijk thuis namaken. Ook hebben ze home made munt- en rabarbersiroop, pure amandelmelk en huisgemaakte chocolademelk van amandelmelk en cacao. Met veel liefde vertellen de medewerkers van Venkel je over de ingrediënten in ieder product. Gezond en verantwoord afhalen of boodschappen doen wordt zo wel heel erg makkelijk! Geen haast? Neem dan plaats aan een van de tafeltjes en voel je helemaal zen worden van het interieur en je gezonde hap.

Wat is er goed: De porties zijn groot, je krijgt absoluut waar voor je geld!
Wat kan er beter: Plastic bestek en dezelfde (afhaal)verpakkingen als je bij Venkel eet, doet afbreuk aan de details en het
Extra punten: De sfeer; relaxed en laidback, vriendelijk personeel wat graag de tijd voor je neemt. Het voelt allemaal net iets natuurlijker en vriendelijker!

FOOD | enjoying a lovely salad with @sabinedewitte. Greens and mackerel love 🙂

A post shared by Ambar Surastri (@ambarsurastri) on

Openingstijden Venkel

Venkel
Albert Cuypstraat 22
1072 CT Amsterdam

Dagelijks open van 11.00 tot 21.00
Voor nieuws & updates, volg de Facebook pagina!

Sabine de Witte