Hotspots

Hotspot: vernieuwd Strandzuid Amsterdam

strandzuid amsterdam rai

Iedere Amsterdammer kent wel Strandzuid. Door er zelf eens op een borrel te hebben gestaan, of van verhalen over de befaamde borrels die meer dan eens uit de klauwen escaleerden. Zo staat deze locatie ook in mijn geheugen gegrift. Steigerhouten meubelen op het terras, brallende Zuidassers aan de borrel en op warme dagen gezinnen met kinderen die niet weten wat ze er anders in de stad mee aan moeten, gecombineerd met hippe modemeisjes die vooral komen voor het zien en gezien worden.

 photo strandzuid-aanmeren.jpg

 photo strandzuid-welkom.jpg

Strandzuid 2.0 na totale renovatie

Niets mis met bovenstaande overigens, maar de plek had veel meer potentie. Vonden ook eigenaren Michel Pais en Bram van Es, die al jaren met de gemeente steggelen over de tijdelijke status van hun stek. Een verhaal dat lijkt op het verhaal van Hanneke’s Boom en Roest. Maar met een positieve uitkomst: vorig jaar sloot Strandzuid haar deuren voor een rigoureuze renovatie mét permanent gebouw. Want deze plek, daar zat potentie in.

Woensdag zijn officieel de deuren van het nieuwe Strandzuid (zeg maar gerust versie 2.0) geopend en je herkent in niets meer de oude setting. Buiten ziet het er uit als volwassen versie van Hanneke’s Boom (nog steeds een van mijn favoriete plekken in Amsterdam, fijne zomeravond herinneringen maar ook op zondag lekker biertjes drinken bij de haard), binnen alsof een Pinterest board van een design strandhuis bent binnen gelopen.

 photo strandzuid-buiten.jpg

 photo strandzuid-rai-amsterdam.jpg

Binnen en buiten loopt naadloos in elkaar over en biedt vertier voor jong en oud: een mega barbecue voor de mannen, rode draad in de gerechten die ze serveren, een vuurkorf, strandbedjes, bar, loungestoelen en bartafels met ingebouwde koelers. Bovendien is er lang en veel zon en merk je weinig van de drukke Europaboulevard aan de andere kant van de RAI. Ook leuk: Strandzuid is nu een officiële trouwlocatie en een perfecte event locatie voor besloten borrels, presentaties en lanceringen.

 photo strandzuid-beach-house.jpg

 photo strandzuid-vuur.jpg

 photo strandzuid-jungle.jpg

 photo strandzuid-drankhouder.jpg

 photo strandzuid-strandbedjes.jpg

 photo strandzuid-detail.jpg

Strandzuid zet zichzelf goed op de kaart

Voor het interieur en design hebben de heren zich laten inspireren door Bali. Veel hout, bamboe, lampionnetjes. Zelfs de borden zijn van hout! Het geeft een lekker ’terug naar de natuur’ zen gevoel. Vakantie in eigen stad eigenlijk, op loopafstand van de Pijp, Rivierenbuurt, Amsterdam-Zuid en het OV. Dit kan zo maar de nieuwe tuin van menig tuinloos Amsterdammer worden.
Behalve het rustieke design dat tot in alle details perfect is doorgevoerd (niet schrikken als je de deur naar het toilet open doet, klassiek strandgevoel alert), probeert Strandzuid ook met de menukaart zichzelf neer te zetten als hotspot. Je kunt kiezen uit Surf (vis, schaal- en schelpdieren), Turf (vlees) en Earth (vegetarisch), van ingewikkelde hippe ceviche tot klassieke burger en spare ribs. Frietjes komen van de Frietboutique, vleesgerechten uit de Josper, een houtskool gestookte grill-oven en het aanbod drankjes varieert van heerlijk hipster tot klassiek en lekker. De casual sfeer, bij mooi weer langdurig aanwezige zon en de prachtige setting maken dit een plek voor op je Amsterdam-lijstje! Overigens ook een prima plek op een grijze dag, want door het interieur lijkt het alsof je op Bali zit!

 photo strandzuid-flammkuch.jpg

 photo strandzuid-tafelsetting.jpg

 photo bali-sfeer-strandzuid.jpg

 photo strandzuid-beachhouse.jpg

 photo strandzuid-tafel.jpg

 photo strandzuid-bowl.jpg

 photo strandzuid-ceviche.jpg

 photo bowl-strandzuid.jpg

 photo strandzuid-avond.jpg

Het zonnetje schijnt dit weekend volop, waar wacht je nog op?!

Fotocredits: Manon van Buren

Sabine de Witte