Travel

Hotspot: Wash & Coffee

Wash & Coffee Amsterdam

Vuile was buiten hangen

Sommige dingen blijven noodzakelijk kwaad, zoals het op orde brengen van je blauwe enveloppen post, het huishouden en de was doen. Dat laatste bespaar ik mijzelf doordat ik uit ruimtegebrek (het was en wasmachine of een kast voor alle potjes en tubetjes) geen wasmachine heb. Klinkt handig, maar 2x per week met volle zakken over straat zeulen is alles behalve relaxed en dan mag ik me gelukkig prijzen dat de mijne zo dichtbij zit. Iedere keer als ik bedenk dat ik iets aan wil, ligt het bij de wasserette en het is altijd een kunst om binnen de openingstijden mijn zakken vol was weer op te pikken. Enige voordeel: alles is netjes opgevouwen, klaar voor de kast. Voor de handwas heb ik een bad en een welriekend overpriced wasmiddel, even weken en dat is ook weer klaar. Zit er geen wasserette bij je in de buurt waar alles netjes voor je wordt gedaan of ben je zo’n control freak dat je graag met je neus boven de draaiende trommels hangt. Daar is nu een gezellige en goede oplossing voor: Wash & Coffee.

Wash & Coffee Amsterdam

Wash & Coffee

Aan de Quelijnstraat is onlangs Wash & Coffee geopend, een samenwerking met Bosch en Henkel. Een wasserette, koffiesalon en evenement locatie in 1. Tijdens het doen van je was kun je koffie en thee drinken, anderen ontmoeten of een van de evenementen bijwonen. Sommige evenementen gaan over wassen, zoals een workshop washing & ironing for dummies, anderen over duurzaamheid. Een hippe wasserette waar je je tijdens het doen van iets nuttigs lekkere koffie kan drinken, je even kan terug trekken met je wekelijkse gossip magazine of juist buurt- en lotgenoten kunt ontmoeten. Ik vind het een briljant idee en ben er zonder zak was even gaan kijken. Geweldige looks, leuke sfeer en een veelbelovend concept. Nu nog eentje iets dichter bij mijn stulp zodat ik niet de halve stad door hoef te fietsen graag 🙂 Veel leuker kun je wassen volgens mij niet maken… Veel wasplezier!

Nieuwe wasserette Wash & Coffee Amsterdam

Sabine de Witte