Cocooning design Hotspots Travel

Hotspots Ibiza: Sluiz & KsaR

Sluiz. Ibiza: Speeltuin voor grote meisjes

Nog tegoed van mijn vakantie op Ibiza. Hoewel ik het vakantiegevoel al lang weer kwijt ben, brengt deze post mij weer even terug naar de ‘speeltuin voor grote meisjes’ Sluiz geheten. Zoals ze het zelf noemen is het ‘creative shopping’. En die term dekt het ook het beste. Dit is de best gelukte ‘concept store’ die ik ooit gezien heb. Het is eigenlijk niet eens een echte winkel, maar een hele grote partytent met de mooiste design meubelen, accessoires, lampen, kleding en kunst die je kan verzinnen. Daarnaast heeft het een geweldig café, terras buiten met schommelstoel, restaurant en zelfs een club. De tweede Sluiz. vestiging is helemaal gericht op kunst.

SLUIZ menu kaart

Bar Sluiz

Club Sluiz

De tuin van Sluiz

Kunst met een grote K, styling met de hoofdletter S

Ik kan er heel veel over schrijven, maar de foto’s zeggen veel meer! Ik was verliefd op de zwarte stieren, de uitstallingen op kleur, de Havaianas met sleehak, de wand met gekleurde hoedjes, de schommelstoel, al dat steigerhout, de zwierige jurkjes, de grappige manier van zwembroeken ophangen, de verschillende stoelen op het terras buiten, de opvallende menukaart met gezonde hapjes en drankjes etc. Ik kan uren doorgaan. De winkel op zich is een kunstwerk waar je u tegen zegt, de styling in de winkel is geweldig zonder ‘overstyled’ te zijn. Volgens mij heb ik wel een uur lang in de winkel gelopen en ge-ooht en ge-aaht. Dit is een echte must als je van mooie spullen houdt. En ja, de design stukken zijn prijzig en nee, online bestellen kan niet. Maar ze hebben ook schattige armbandjes, kandelaars of andere wel betaalbare accessoires. Gelukkig hebben we de website en de foto’s nog. O ja, nog even als extra vermelding: de eigenaren zijn Nederlands. Niet raar op kijken als er vanachter de bar ineens Nederlands tegen je gesproken wordt!

Gave klok bij Sluiz

Made in Sluiz

Kunst bij Sluiz

Sluiz hoedenwand

Details Sluiz

Koffers Sluiz

Kleding bij Sluiz

Sluiz men

Ibiza manden bij Sluiz

Sluiz tuin met hangstoel

KsaR living: wonen in Ibiza stijl

Nog een aanrader als je van interieur & design houdt. Mocht je een credit card zonder limiet hebben, een huis op Ibiza en dit geheel in de stijl van het eiland willen inrichten dan moet je hierheen. De badkamer items zijn schitterend, net als de textiel, de meterslange tafel, de knaloranje bank etc. De winkel is niet heel groot, dus verwacht geen uren rondstruinen, maar als je in de buurt bent zeker een bezoekje waard. De eigenaresse van Ksar is Nederlandse en altijd in voor een kletspraatje!

Ksar Ibiza

Ibiza Ksar

Tafel bij Ksar

Shop Ksar Living

Nederlandse invloeden

Zou het dan toch zo zijn dat Nederlanders goede smaak hebben? En waarom komt dat dan vooral naar voren op een klein eiland als Ibiza? Hier kan geen Loods 5, Moooi of andere hippe concept store tegen op. Nou ja, Colette in Parijs komt aardig in de buurt. En Merci doet een redelijke gooi. Maar bij beide is de sfeer niet zo relaxed als op Ibiza!

Lamp bij Sluiz die ik fantastisch vond

Sabine de Witte