amsterdam Hotspots

Hotspots: Stock & Options

Hotspots met hoofdletters

Het Damrak is het eerste wat je ziet als je vanaf Amsterdam Centraal Station het centrum in loopt. Een chaotische straat, altijd druk en vol toeristen. De toeristische winkels maken dat weinig Amsterdammers zich op het Damrak durven te vertonen. Sinds begin december zijn er 3 hotspots bij gekomen, die daar als je het mij vraagt zeker verandering in gaan brengen. De opening van het Exchange Hotel, bracht ook restaurant Stock en designwarenhuis Options met zich mee. Ik nam er vandaag een kijkje en riep meteen ‘Dit is wat Amsterdam mist!’. Het voelde alsof ik bij Merci in Parijs was, gemengd met de grote Muji in Berlijn en de opvallende designwinkel zonder naam in Praag.

Stock restaurant: vers, smakelijk en biologisch

Ik probeer zo veel mogelijk vers brood te eten als ontbijt. Rondom de grachten zitten veel lekkere verse bakkers, helaas kun je daar meestal niet zitten met een afspraak. Bij Stock, een all day breakfast restaurant, is dit wel mogelijk. Ze hebben:

  • verschillende soorten biologisch brood
  • verse pastry’s (taartjes, croissants, hartige broodjes)
  • vers fruit
  • lekkere smoothie’s

stock amsterdam all day breakfast

Wil je lunchen dan heeft Stock onder andere ook op het menu staan:

  • gezonde salades
  • elke dag een andere soep

ontbijt en lunch kaart restaurant stock

Je kunt niet alleen in het restaurant eten, maar je kan het ook meenemen. (goede tip voor de mensen die in de buurt van de Dam op kantoor werken en gezond willen lunchen) Naast eten hebben ze heerlijke Lov thee en Luscombe limonadesappen. Vanmiddag at ik de wilde rijst salade; voor maar € 4,50 een vullende en gezonde lichte lunchmaaltijd. Het lijkt er op dat ik een nieuwe favoriete ontbijtspot en lunchplek heb… Extra punten voor de gratis WiFi, het vriendelijke personeel en de Malin + Goetz zeep op het toilet.
Hopelijk gaat ook hun website snel live! Kleine tip: je kunt er alleen met pin of credit card betalen.

Stock Restaurant Amsterdam

lunchen bij stock

Stock Amsterdam gasten

Options: contemporary department store

Amsterdam heeft een aantal prachtige winkels zoals The Frozen Fountain, Precint 5 en By Amfi en By Popular Demand. Met de komt van Options heeft Amsterdam er een designwinkel van niveau bij! Toen ik Options op het Damrak binnenliep was ik verkocht. Gevaarlijk voor je portemonnee, een walhalla vol mooie dingen en leuke cadeautjes. Mode, design, gadgets, keukenspullen en mooie boekjes. Wild werd ik toen ik zag dat ze er ook Malin +Goetz verkochten, mijn favoriete toiletartikelen. Van de stoffen, design meubelen en de mooie lampen werd ik helemaal vrolijk. Een leuke collectie kinderkleding (een babyrompertje met Eiffeltorentjes, zelfs ik vond het schattig!), mooie sieraden en originele tassen. Ook Wallpaper reisgidsen, magazines en andere reisboekjes vind je bij Options.

Complimenten voor de staff, die mijn handen vrijmaakten zodat ik verder kon shoppen en iedereen heel vriendelijk en vrolijk te woord stonden. Bij de kassa lag een mooie stapel aanwinsten op me te wachten. Blij liep ik de deur uit met een Malin + Goetz kaars, een uilenkussen en 3 nieuwe Wallpaper gidsjes. Patrick kocht een hele mooie tas van Herschel.

lov thee bij options

Exchange Hotel

Stock en Options (zie de woordgrap!) zijn aanwinsten voor het Damrak en Amsterdam. Binnenkort ga ik het bijbehorende Exchange hotel bekijken. In de uitnodiging voor de opening van het Exchange hotel las ik dat Amsterdam Fashion Institute studenten mee hebben gewerkt aan het hotel. Dat heeft in geweldige themakamers geresulteerd. Houd mijn blog in de gaten voor een hotel review. Je kunt ook fan worden van mijn Facebook pagina of mij op Twitter volgen.

Sabine de Witte