Travel

How to Pack?

Onlangs gaf ik mijn eerste koffer inpakles. Als frequent traveller ben ik na ruim 8 jaar reizen een expert in koffer inpakken geworden. Ik kan het in 10 minuten en heb mezelf door de jaren heen allemaal handigheidjes aangeleerd. Heel eerlijk, in het begin smeet ik alles wat ik mee wilde nemen gewoon op een stapel en dat moést allemaal mee. Dat werkte natuurlijk niet, dus leerde ik mezelf structuur aan en verslond ik alle slimme inpaktips en trucs op het web. Vouwen of rollen? Eén grote toilettas of meerdere kleintjes? Ik schafte speciale producten aan voor op reis, zoals de zakjes van Loqi, make-up van Stowaway en er staat standaard een koffer reisklaar.

Inpakles bij ArtOtel

Dus dook ik een paar weken de koffer in met ruim 20 bloggers en journalisten om mijn inpakgeheimen te delen. Samen met art’otel, Parkplaza Hotels en Samsonite werd er een How to Pack event georganiseerd, waarin ik tijdens een presentatie inpakadvies gaf, mijn inpakkunsten live demonstreerde en daarna de aanwezigen uitdaagde om zo snel en net mogelijk een koffer in te pakken. De winnaar van iedere sessie gaat met mij op reis naar een artotel of Parkplaza hotel. Inpakles geven, wie had dat ooit gedacht?

Samen met Floortje van Cooten ga ik naar Neurenberg om het nieuwe hotel daar te beleven, Maureen Powel van MaureenPowel.com en ik gaan naar Pula in Kroatië om het populaire ParkPlaza hotel daar te bezoeken
Met Claartje Rose Cliteur van Claartjerose.com ga ik het vernieuwde art’otel Berlijn Mitte ervaren en ik ga met Rebecca Boektje naar Londen. Fijne tripjes in het vooruitzicht en hier gaat niemand inpakstress bij hebben!

De reacties op de inpaksessie waren super leuk en de inpakwedstrijden lichtelijk hilarisch en soms hysterisch, zo enthousiast ging iedereen te werk.

Lichtgewicht

Deelnemers moesten een Samsonite Cosmolite koffer inpakken, momenteel één van de lichtste koffers op de markt. Net 1.6 kg en ik heb veel koffers in mijn handen gehad, dit was echt een veertje in vergelijking met alle anderen. Kun je optimaal volstoppen voor een weekendje weg dus. De items die de deelnemers moesten inpakken waren o.a. een galajurk, sneakers en een paar hakken, een bikini, toilettas, accessoires en minimaal 6 andere kledingstuks. Er was zelfs een deelnemer die het presteerde om in 4 minuten de koffer netjes in te pakken, bijna Guinness Book of Records waardig! De winnaar gaat niet alleen mee op reis, ook deze koffer gaat mee!

Een impressie van het event in foto’s

howtopack-samsonite-artotels

inpaksessie-howtopack

how-to-pack-artotel-samsonite-event

samsonite-cosmolite

Foto credits: Ilsoo van Dijk

Bedankt artotel Amsterdam, MaisonPR en Samsonite voor deze superleuke dag, ook ik heb nog genoeg tips gehoord

Wat is jouw ultieme inpaktip? Of zou je ook wel wat inpakles kunnen gebruiken?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)