Travel

Hulde!

Je hebt een weekje vakantie en beland ineens op GeenStijl, het Nederlands elftal staat in de finale en wordt vervolgens keurig tweede en ook in Nederland waren de temperaturen best aangenaam. Nu weer terug in het Amsterdamse en de huizenjacht en het werk langzaam aan het hervatten. Nog een beetje in het Spaanse ritme, even weer omschakelen!

Nu zit ik aan de Herengracht op kantoor te werken terwijl er hordes Oranjefans zich langs de grachten verzamelen. Gister liep iedereen er nog verslagen bij en zag je bijna geen oranje, vandaag lijkt alles vergeten en is iedereen weer in vol ornaat inclusief nare vuvuzela’s gehuld.

‘We’ zijn tweede geworden. Best netjes en Spanje was gewoon een terechte winnaar. Dat daar een huldiging voor komt snap ik. Zo’n rondvaart voor het volk is ook best leuk. Enige jammere: de hele stad is onbegaanbaar en de spelers hebben er zelf om gevraagd. De arrogantie! Speciaal voor de spelersvrouwtjes op poezelige hakjes is de looproute naar het Museumplein hermetisch met zwart doek afgesloten. Als ik nu buiten de deur ga lunchen is de kans groot dat ik niet meer bij kantoor terecht kan. Een volksfeest is leuk, maar dit is toch een beetje overdreven. Benieuwd welke sponsor hier achter zit, SBS heeft al verloren nu ook RTL beelden mag maken en uitzenden.

Ik hoop dat de feestvreugde gemoedelijk blijft, dat iedereen de frustratie van het verlies thuis heeft gelaten en dat het een mooi volksfeest wordt. Ik heb iets beters te doen. En zo mooi als vier jaar geleden het feest in Berlijn maak ik voorlopig toch niet meer mee! (Tip voor volgend EK/WK: zorg dat je in een grote stad feest kunt vieren, Amsterdam is er niets bij!)