tech tips

IENS lanceert Insider een tool waarmee je altijd bij de beste restaurants eet

Iens Insider

Smaken verschillen, dat is nu eenmaal bekend. Zo hoef je mij niet wakker te maken voor bloedworst maar voor een glas champagne altijd! Blind vertrouwen op de mening van mijn medemens doe ik dan niet altijd. IENS heeft daarom Insider bedacht. Hierbij worden restaurants uit culinaire gidsen als Bib Gourmand, Michelin en Gault Millau verzameld. Ook worden de beste reviews uit eigen bestand geselecteerd. Dit resulteert dus in een toplijst met de beste restaurants in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Iens Insider

Het beste van het beste met Insider

De selectie is dus, anders dan bij IENS zelf, onafhankelijk. De geselecteerde restaurants hoeven niet aangesloten te zijn bij IENS om in Insider te komen. Om in de lijst te komen, moet een restaurant een of meerdere Michelinsterren hebben, een vermelding in de Bib Gourmand of Gault Millau, óf een negen of hoger scoren op IENS op basis van minimaal 25 recensies. In het laastste geval is de menuprijs minimaal € 35 euro bij drie gangen.

Iens Insider

Sterren diner bij Mos

Dit allemaal werd gepresenteerd onder het genot van een extreem culinaire ervaring (lees: 4 gangendiner) bij restaurant Mos te Amsterdam (1 Michelinster!) met uitzicht op het EYE museum. Absoluut geen straf. Op het menu stond Langoustine in combinatie van bloemkool, crumble van framboos, zeewier en gepofte quinoa. Kortom: drie soorten langoustine en boy, o boy, dit was lekker! Daarna kregen we geroosterde tarbot met knolselderij in zoutkorst gegaard, macadamia, beurre blance met oester geserveerd met een Esporão Reserva, Branco, 2016. Daarna kregen we gebraden hersten filet met structuren van kool en jus van koffie met zoethout. Nu ben ikzelf niet zo’n fan van koffie, maar ik kan je wel vertellen dat deze combinatie perfect was. Het herten filet smolt op je tong. Zoetekauw dat ik ben, verheugde ik mij natuurlijk op het toetje. Maar daar zat wel een vreemd smaakje aan. Zo zat er een krokantje van kippenhuid in het duindoorn vanille ijs. Een combinatie die ikzelf nooit zou bedenken maar daarmee maken ze wel hun onderscheid in de culinaire keuken en juist dat zorgt ervoor dat ze die ster te pakken hebben gekregen. Kortom: een absolute aanrader om een keertje te gaan eten.

Iens Insider

Sabine de Witte