Travel

Ik besta!

Al 25 jaar natuurlijk. Maar met Blanco Tekst heb ik het idee dat ik ook daadwerkelijk iets toevoeg. Een jaar geleden schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Met een nog niet concreet idee, maar om het te gaan proberen als freelance tekstschrijver. In mijn achterhoofd er van uitgaande dat ik op zoek moest naar een baan voor ernaast.

Dat gebeurde gelukkig niet. In tegenstelling, ik kan er (meer dan) fulltime mee aan de slag en er van leven. Dankzij de hulp en steun van P., die me geholpen heeft aan mijn eerste klanten. Door onze goede samenwerking, leuke ideeën en soms wilde plannen heb ik het afgelopen jaar meer bereikt dan ik zelf had durven dromen.

Voor mijn gevoel heb ik bestaansrecht opgebouwd. Ik draag daadwerkelijk iets bij in de maatschappij, maak me echt nuttig. Iets wat ik de jaren dat ik studeerde nauwelijks heb gevoeld, wat ik miste.

Blanco Tekst gaat boven verwachting. Ik geniet er iedere dag van; het werk wat ik doe, de mensen die ik daardoor ontmoet en de bevestiging dat wat ik doe ook goed is. Ik wil iedereen bedanken voor alle hulp, steun en het vertrouwen in mij. P. in het speciaal. Als ik iets niet weet, ergens niet uitkom, hij staat altijd klaar. Zonder zo’n fijne raadgever aan mijn zijde had ik de stap wellicht niet gezet. Hij was degene die me overhaalde om het te gaan proberen. Inmiddels weet ik wat hard werken, doorzettingsvermogen is. Kan ik in mijn hoofd de knop ‘zakelijk denken’ aanzetten.

Blanco Tekst heeft me niet alleen dingen opgeleverd. Het is ten koste van mijn relatie gegaan. Dat is ontzettend jammer en verdrietig, want je wilt het liefst op alle vlakken succes boeken. Onze toekomstverwachtingen waren niet hetzelfde, mijn ondergeschoven ambitie kwam tussen ons in te staan. Maar op mijzelf heb ik ruime winst geboekt. Na jaren ongemotiveerd mezelf afvragend wat ik wilde, is het balletje gaan rollen en mag ik nu doen wat ik altijd leuk heb gevonden. En ik verdien er nog mijn brood mee ook.

Ik merk dat ik me de kaas niet van het brood laat eten, een prima netwerkster blijk te zijn en behoorlijk m’n mannetje sta in de toch wel mannenwereld waarin ik werk. Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met Blanco Tekst en mijn werk maken van mijn passie. Op nog vele jaren bestaansrecht drink ik vandaag een drankje in zonnig Parijs.