Travel

Ik vertrek

Een week sinds mijn vertrek uit Parijs, met 3 dagen Amsterdam, 2 dagen Londen en 2 dagen Brussel. Vanmiddag stap ik weer in de Thalys richting Amsterdam. De verkeerde kant op voor mijn gevoel. Vorige week ik Parijs besloot ik al dat ik er ga wonen, na een week weg te zijn uit mijn lievelingsstad is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Ja, je kunt een plek of stad echt missen! Mijn besluit staat vast: ik vertrek.

Ontdekkingsreis Parijs

In Parijs verliep 1 van de 2 belangrijke afspraken niet zoals ik had gehoopt. Sterker nog, het vervelende onderbuikgevoel wat ik de avond ervoor had, werd tijdens de afspraak alleen maar sterker. Waar ik had gehoopt dat er nog ruimte voor onderhandeling was, maakte ik al snel kennis met Franse bureaucratie. Het voorstel kwam voor mij niet voordelig genoeg uit en hoewel de opdrachtgever een geweldige naam is, vind ik het belangrijk dat mensen mijn inbreng serieus nemen en waarderen. Daarbij bedacht ik me ook dat ik die klus niet nodig heb als excuus om naar Parijs te gaan. Behalve familie en goede vrienden ben ik nu lekker single en hoef ik met weinig mensen rekening te houden. Vanaf Amsterdam ben je bovendien met de Thalys zo in Parijs. Jarenlang heb ik altijd bewondering gehad voor mensen die de stap naar het buitenland durfden te zetten, omdat ik zelf het lef niet had.

Parijs plan

Het plan is dat ik per 1 januari 2014 een basis in Parijs heb. Dat geeft me nog ruim 3 maanden om te bekijken of ik volledig vertrek, wat vanuit een hele boel punten niet handig is (Frankrijk is duur in dagelijks leven, belastingtarieven en premies), of een basis in Amsterdam aanhoud. Qua werk blijf ik opdrachten uitvoeren, zoals ik dat nu ook altijd heb gedaan tijdens het reizen. Inmiddels krijgt het werk als ‘start-up spotter’ steeds meer vorm en vraag, wat betekent dat ik nog steeds veel trips blijf maken. Op YourAmbassadrice gaat er dus niet zoveel veranderen, hoogstens meer Parijs hotspots en iets minder nieuwe ontdekkingen in Amsterdam.

Rêve

Nadat het in maart begon te kriebelen en ik even niet wist wat ik wilde gaan doen, waar en wanneer, heb ik weer een beetje rust gevonden. Het vooruitzicht om op een nieuwe plek een leven op te bouwen geeft me veel energie. Aan de ene kant is het best spannend, want ook na langere tijd in Parijs is het nog steeds lastig om te oordelen over het dagelijks leven. Maar bevalt het niet, dan ben ik met een enkeltje Thalys zo weer terug. Qua reizen ligt Parijs ook lekker centraal, met veel (internationale) vliegverbindingen. De afgelopen jaren heb ik al veel dromen mogen laten uitkomen, voor een groot deel te danken aan geweldige kansen, fijne mensen en juiste momenten, maar vooral ook door gewoon te doen. Op naar Parijs

Morgen staat er een item over zomerkriebels en rigoureuze veranderingen in het NRC Handelsblad, be prepared, daarin kom je mij tegen!

Sabine de Witte