amsterdam design

IKEA Outdoor City; voorjaar in zicht

ikea amsterdam outdoor city

Gisteren hing er voorjaar in de lucht. Het hele Leidseplein was omgetoverd tot een kleurig tafereel waar IKEA haar nieuwe Outdoor City collectie presenteerde. Ondanks de vrieskou maakte het zonnetje de presentatie nog vrolijker en lunchte ik zowaar in de zon. Voorjaarskriebels all over en als ik een balkon of een tuin had, had ik een verlanglijst van 2 pagina’s. Ik bezorg je graag voorjaarskriebels met wat fijne inspiratie plaatjes.

Verlengstuk van je huis

Niet iedereen is gezegend met een buiten, zeker niet in de stad. Vaak zie ik balkonnetjes met half verrotte stoeltjes, dorre planten en weinig uitstraling. Zonde, zeker als je door de ramen naar binnen kijkt en ziet dat daar wel aandacht aan is geschonken. De IKEA Outdoor City collectie is een goed alternatief om voor een vriendelijke prijs ook van buiten een paradijsje te maken. Buiten moet een verlengstuk van je huis zijn. Ik hou van strak met een vriendelijke twist en ben gek op de HÖGSTEN stoel (met een schapenvelletje). Bij gebrek aan buiten staat deze binnen op kantoor. Ook van bistro setjes word ik blij. Simpel, Frans en opklapbaar, zodat je op ieder vrije moment even kunt genieten van de zon. In mijn vorige huis had ik een grote tuin met een luie ligstoel. Heerlijk om er een kwartiertje tussenuit te knijpen en even een frisse neus te halen. Ook als het nog niet heel warm was, kon ik er van genieten met een dikke jas aan. Als ik nog een grote tuin had gehad, stond deze vol met HÖGSTEN stoelen, heel veel groene planten en voorjaarsbloemen!

outdoor-city-leidseplein

hogsten

amsterdam-ikea

balkon-inspiratie

Kleurig

Of je nou kiest voor zwart, wit, hout of plastic, ook met kleur kun je veel doen. In plaats van standaard bloempotten kies je dit jaar voor opvallend geel, turquoise of zelfs oranje. Mijn saaie plantenbakken geef ik ieder voorjaar een flinke dosis kleur, want dat maakt naar buiten kijken nog leuker! Geel en oranje hebben mijn voorkeur, oranje past goed bij mijn huis van binnen en ik wil graag wat geel accenten in de slaapkamer. Heerlijk zo’n middagje voor het eerst sinds tijden weer buiten! Om weer warm te worden at ik samen met Shirley Visser van Styleguide een lekker warm soepje en genoten we onder een dekentje van een hot choc.
De collectie is vanaf 1 maart beschikbaar bij alle IKEA verhalen, tot die tijd; vermaak je achter een raam in de zon met de Ikea site voor inspiratie.

shirley-sabine-ikea

sabine-ikea-outdoor-city

bistro-ikea-outdoor

ikea-outdoor-collectie-2013

Hoe kom jij in voorjaarsstemming? Heb jij een tuin of balkon wat je straks weer lekker kunt aankleden?

Sabine de Witte