Travel

In beeld

Tommy Ton and Giorgio Armani's Frames of your Life project

Fotofreak
Al sinds kleins af aan ben ik gek op foto’s. Ik pikte altijd foto’s in, maakte altijd foto’s en verzamelde ze graag om me heen. Verschillende lijstjes, soorten en vormen. Inmiddels maak ik honderden foto’s, simpel met mijn telefoon. Ben ik ‘hooked’ aan Instagram, moet je je gaan afvragen of er iets aan de hand is als er een dag geen foto’s op de Flickr stream verschijnen en zijn die foto’s een mooie weergave van mijn leven.

In een flits
Voor een paar websites moest ik foto’ s van bepaalde steden hebben. Terwijl ik in mijn iPhoto aan het zoeken was, flitstsen de afgelopen 10 jaar voorbij. Mijn foto’s in iPhoto beginnen bij 2001. Het was een fast flashback. Studententijd, Meppel-tijd, familie, opa, alles kwam voorbij. Een tijdlang heb ik iedere dag een foto gemaakt, dus ook de transformatie van Sabine in 2009 kwam voorbij. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Een uitspraak die zo waar is.

Fotokunst
Met foto’s kun je mooie dingen doen. Vriendinnetje D. heeft het met haar fotokunsten al geschopt tot publicatie in een boek en twee foto’s die deze maand in juni in Barcelona zijn te bewonderen. Ik ontdekte deze week de fotograaf Ryan Mc Ginley, die prachtige rauwe beelden maakt. En fashionblogger Tommy Ton heeft het geschopt tot een geweldige samenwerking met Giorgio Armani, genaamd Frames of your Life. Een fotoproject voor zijn brillencollectie. Hoewel ik soms best wel blij ben met de plaatjes die ik schiet, wordt je door al deze fotografen het beeld ingezogen. Alle foto’s hebben iets waar je naar blijft kijken. Ik hou van mooie plaatjes. Zeker als op de plaatjes ook nog iets staat wat mij aanspreekt. (Hoewel ik geen mega fan ben van Kate Moss ga ik er zeker voor zorgen dat ik voor 14 september naar de expositie in Parijs ben geweest die Galerie de L’Instant aan haar wijdt).

Op grote hoogte
Nu snap ik ook waarom ik me graag op grote hoogte bevind: het uitzicht. Als ik over een stad kan kijken, kan ik me uren vermaken met het herkennen van gebouwen, parken en plekken. Ik moet altijd de hoogte in als ik in een nieuwe stad ben en mijn favoriete plekken om een hapje of drankje te doen, zijn plekken met een ‘view’. Daar kan je mooie plaatjes schieten, eindeloos turen en je even heel klein voelen op grote hoogte boven zo’n wereldstad. Daar komt wellicht ook mijn liefde voor de Eiffeltoren en de Fernsehturm vandaan. Want hoe vaak ik er al geweest ben, daar krijg ik maar geen genoeg van.

Nieuwe stad, nieuwe plaatjes. München staat vandaag op het programma. Wat zet jij graag op de gevoelige plaat?

Tommy Ton and Giorgio Armani's Frames of your Life project

Sabine de Witte