amsterdam

In Bright Magazine

Vandaag bij abonnees en bezoekers van Bright Night in de bus, volgende week in de winkel: het nieuwe Bright magazine met een item over curators. Samen met nog 3 andere ‘curators’ werd ik geïnterviewd, op de gevoelige plaat gezet en kreeg ik een plek in het magazine, tussen grote namen als Curated’s Rocco Stallvord, Gevondenopmarktplaats.nl’s Julien en 22 Tracks’ Vincent Reinders. Met het grootste compliment ooit want ‘curators speuren naar het beste en mooiste om met ons te delen’. Daar heb ik met mijn site inderdaad mijn missie van gemaakt!

Curators

Er is zoveel moois op het web te vinden, van informatieve artikelen tot de livestream van een modeshow, reisverslagen en interessante nieuwtjes: inspirerende mensen die hun belevenissen delen om jou daar ook van mee te laten genieten. Dat is wat ik probeer te doen: alles wat mij aanspreekt, deelbaar maken. Variërend van een tweet, foto of een uitgebreid report met mijn ervaringen. Door er een persoonlijk tintje aan te geven, heeft het voor mensen met dezelfde interesses toegevoegde waarde. Ik deel alles niet in de hoop op een retweet, comment of veer in mijn r**t, maar in afwachting van een bericht dat dat ene restaurant in Parijs echt de moeite waard was, die bijzondere winkel absoluut een must visit is of dat achtergrondartikel de beleving voor- of achteraf inderdaad nog unieker maakt.
Als curator verslind ik het web, magazines en maak ik eindeloze offline speurtochten op zoek naar dingen die inspireren. Die zetten me in beweging. Een ‘hotspot a day keeps the writersblock away’, grap ik weleens.

sabine-bright-curators

Connecten

Belangrijk daarvoor is verschillende inspiratiebronnen, een internationaal netwerk vol mensen met dezelfde interesses en de behoefte om te delen. Zij houden me op de hoogte van nieuws, openingen, exposities, boeken en tips. In ruil voor een compliment voor die goede tip, een drankje als we allebei in dezelfde stad zijn en een referentie wanneer nodig. Dankzij mijn netwerk heb ik als curator van citizenM magazines 3 hele gave issues kunnen neerzetten en kan ik vast verklappen dat het volgende The Next Web magazine een gave gaat worden. Door anderen te motiveren hun kennis te delen op een gaaf platform, iedereen met elkaar te connecten en zelf heel veel te lezen, reizen en zichtbaar te zijn op het wereld wijde web.

curating in progress

Content creator

De definitie van een ‘curator’: A curator (from Latin: curare meaning “take care”) is a manager or overseer.In het geval van kunst of het web ben je een content specialist. Ik zie mijzelf vooral als connector en content creator. Iemand die aan mij vraagt ‘ik ga dan naar X stad en wil daar graag Y doen of Z ontmoeten, heb jij tips’ weet mij altijd uit te dagen. Ik wil niemand afschepen met nee en heb daar zelf ook geen vrede mee. Zeker als ik zelf ergens geweest ben, heb ik de ‘erge’ om te zorgen dat iemand het net zo gaaf gaat hebben als ik. Best een opgave, want nadat ik iemand tips heb gegeven, kan ik geen invloed meer uitoefenen op de ervaring. Dat moet je leren loslaten. Net als ‘zit iemand wel op deze informatie te wachten’. Als je het niet deelt, krijg je daar nooit een antwoord op. Misschien zit er een mooi verhaal in, of een opvallende ontwikkeling. Al die favoriete restaurants van 3 jaar geleden in Barcelona bijvoorbeeld. Door de crisis zijn veel ‘oude’ hotspots overgenomen door Chinezen of Russen, in het management of in de keuken. Dan zit er geen concept en liefde meer in, is het puur voor de massa. Curaten en content creëren, is de juiste informatie op het juiste moment delen, 24/7 alert zijn. En laat het web daar nou heel geschikt voor zijn…

bright magazine curators

In the picture

Content creëren en delen is niet alleen tikken, maar ook vastleggen, visueel prikkelen. Mijn leven is online en overal, in woord en beeld. Omdat het online wegebt tussen de miljoenen andere berichten, is het soms lastig om je bewust te zijn van bijdragen. Met print is dat ineens heel anders. Nog steeds is het vreemd, bijzonder en heel gaaf om jezelf op papier terug te zien. In de veranderende wereld van print en online is een stuk op papier toch een soort van bevestiging. Fotograaf Frank Ruiter kwam namens Bright langs op kantoor. Een gewone werkdag, geen fancy studio, styling of make-up. Hij kwam ‘mij’ vastleggen. Toen ik de foto zag, was ik stiekem een beetje trots. Want ik ben het ten voeten uit: mijn wenkbrauw een tikkeltje opgetrokken uit nieuwsgierigheid en een tikkeltje vertwijfeling, opengesperde ogen op zoek naar nieuwe prikkels en zelfverzekerd. Ik cureer mijn eigen leven, deel dat online en hoop daardoor jouw inspiratiebron te zijn!

Het hele artikel is te lezen in Bright Volume 9! Hoe zie jij mij?

Sabine de Witte