Travel

In de ban van de sneeuw

Afspraken worden gecancelled, wegen afgesloten en de snowboots blijven in de gang staan. Nederland blijft in de ban van de sneeuw. En dat duurt ook nog wel even.

Voor iedereen is de lol er vanaf, zeker nu we weten dat we in Nederland niet goed om kunnen gaan met dat witte spul. Belangrijke wegen worden niet schoon gemaakt of gestrooid, centrale plekken veranderen in ijsbanen omdat er geen duidelijkheid is wie er verantwoordelijk is voor dat ene stukje straat en uit wanbeleid worden ‘s nachts toegangswegen maar gewoon afgesloten. Lekker handig.

De paar dagen die ik Nederland kon ontvluchten, viel er bijna niets, maar sinds vrijdag is weer raak. De sneeuwpret heb ik al gehad; sneeuwballen gooien, glühwein maken en zelfs een heuse sneeuwpop. Dus ben ik nu maar therapeutisch pinda’s aan het rijgen, brood uit elkaar aan het trekken en een spoor van vogelvoer door de tuin aan het strooien. Die arme vogeltjes kunnen er ten slotte ook niets aan doen. En zo krijgen de katten ook nog wat beweging. Leedvermaak. Ook bij sneeuw de grootste bron van humor…