Travel

In de sterren geschreven

Van horoscopen, tarotkaarten en handlezingen moet ik niets hebben. Het zal mijn provinciale nuchterheid wel zijn. Ik geloof best in paranormale gaven en dat er ‘meer’ is tussen hemel en aarde, maar dat de sterren bepalen wat er in je leven gebeurt. Zeker omdat er zoveel mensen zijn met hetzelfde sterrenbeeld.

Lief en ik hebben het zelfde sterrenbeeld, maar absoluut niet dezelfde levens en ook zeker geen overeenkomende horoscoop. Heel vaak is de horoscoop maar op een van ons een beetje toepasbaar. Maar ja, die dingen zijn niet voor niets zo algemeen en breed opgezet. Sommige mensen hebben een horoscoop nodig om bevestiging te krijgen van de dingen die ze doen of die ze overkomen. Ik niet, ik laat het allemaal op me af komen. Maar ik lees ze wel. Hoe stom ook, als ik in de trein een krantje lees, neem ik altijd de horoscoop door.

Afgelopen week klopt mijn horoscoop wel verdacht goed. En als ik in gesprek ben met vriendinnetje D., die daar wel echt in gelooft, kan ze regelmatig bevestigen dat het sterrenbeeld gerelateerd is. Toch grappig, maar ik ben nog steeds niet overtuigd. Ik zoek wel naar tekens, aanwijzingen en bevestiging en denk dat ik me daarom steeds zo kan vinden in ‘de sterren’.

Nu de dagen wat korter worden zie je de sterren nog vroeger. Ik zal eens wat meer op letten als het weer een heldere avond is, wie weet wat de sterren vertellen…