Hotspots

Ink & Drink Nightwriters bij Bar 22

Ink + Drink bij Bar 22 met o.a. Kluun

Literair drinken

De Nightwriters avonden zijn al tijden bekend. Onder andere Kluun en bevriende schrijvers maakten een soort literaire kroegentocht. Ink & Drink is het vervolg. Bekende schrijvers zullen voordragen uit eigen werk, gepubliceerd of (nog) niet. Nieuw literair talent krijgt zo de kans om zichzelf lekker in de kijker te spelen.

Ink & Drink bij Bar 22

Donderdagavond was de eerste editie bij Bar22 (hou deze bar in de Wolvenstraat in de gaten, hoog hipheidsgehalte en vanaf volgende week kun je er ook eten). De stoep voor Bar22 stond om 20.30u al vol literaire vrienden van schrijvers, fans en uiteraard de schrijvers zelf. Kluun trapte af in een volle, warme zaal met een hilarische column over de vakantieoutfits van ‘ons Nederlanders’. Vervolgens was het de beurt aan nog onbekend talent Sidney Vollmer (toevallig had ik via zijn FB pagina de ontwikkelingen van zijn boek Alles Ruikt naar Chocola gevolgd), zijn boek komt deze week uit en het bizarre duivenverhaal maakt nieuwsgierig naar meer. Dominique Haijtema wilde je meeslepen in de avonturen van de single vrouw in Amsterdam. Een slap verhaal en Anneli had sappigere ervaringen tijdens TedXWomen! Tommy Wieringa las voor uit zijn net verschenen boek Ga niet naar zee. Het eerste stuk was een warrig geheel, het tweede deel een mooie beschrijving van de liefde van mannen voor een jongere vrouw en het daar bij behorende verschil wat zich niet alleen in leeftijd uit.
Vanwege de warmte en een vroege afspraak de volgende dag haakte ik braaf af tijdens de eerste pauze, maar heb je tijd tijdens de volgende Ink & Drink, gaat heen! Literair verantwoord drinken en misschien staat ‘crush’ Kluun ineens naast je! 😉

Ink + Drink bij Bar 22 met o.a. Kluun

Sabine de Witte