Travel

Inleven

Bijna iedereen heeft het boek gelezen. Zelfs mensen uit mijn omgeving die helemaal niet van lezen houden. Ik heb het natuurlijk over Kluun’s Komt een vrouw bij de dokter (KEVBDD). Reinout Oerlemans durfde het aan om het boek te verfilmen. Bij het horen van dat bericht was ik behoorlijk sceptisch. Je maakt er tijdens het lezen toch een beetje een ‘eigen’ verhaal van, je maakt je een voorstelling van Stijn, Carmen en Roos.

Toen de cast bekend werd, kreeg ik er wat meer vertrouwen in. Carice van Houten als Carmen, dat moet wel goed komen. En Barry Atsma als Stijn, daar kon ik ook zeker in komen. Waar ik ook 100% zeker van ben, is dat het met de soundtrack helemaal goed komt. Toen ik het boek uit had gelezen ben ik een hele dag bezig geweest om alle nummers die werden behandeld in het boek aan te schaffen en er mijn eigen KEVBDD-cd van te maken. Een paar weken later lag deze gewoon in de winkel, te verkrijgen bij het boek.

Gister werd de trailer van de film vertoont in RTL Boulevard. Ik had andere dingen te doen maar was er na mijn heftige middag ook niet aan toe. Vanavond heb ik hem gekeken en meteen werd alles waar ik sceptisch over was, weggenomen. De eerste traan biggelde zelfs al over mijn wangen. Eigenlijk wil ik voor de film uit komt het boek nog een keer lezen. Maar de stapel ongelezen boeken is zo groot, waarom dan een boek wat ik al ontzettend vaak gelezen heb, nog eens oprakelen?

De Weduwnaar, het boek wat KEVBDD opvolgt, viel mij enorm tegen, geen traan heb ik daarom gelaten. Ik denk dat de film het boek zal overtreffen. Maar goed dat Kluun er zo nauw bij betrokken is, zodat het ook een beetje zijn ‘kindje’ blijft. Lijkt me voor hem ook niet makkelijk.

26 november gaat de film in première, vergeet niet de doos tissues mee te nemen!

Trailer Komt een vrouw bij de dokter

KEVBDD