Travel

Inspiratie uit een doosje

De afgelopen weken hou ik me bezig met het laten maken van een nieuwe website voor een klant, Droam. De uitdaging: van een website met bijna niets, iets maken. Helaas ben ik nergens zonder technische ondersteuning (ik wou dat ik ook zelf die kennis had en kon ontwerpen, maar mijn usp’s liggen nou eenmaal elders), maar door de juiste mensen te verzamelen hoef ik me daar geen zorgen om te maken.

Deel van de opdracht was ook om de looks te bedenken. Want ook een vormgever heeft wat instructie voor creativiteit nodig. Hoewel ik weet wat ik mooi vind, is het best lastig om te vertellen hoe iets er uit moet komen te zien. Zelf heb je daar een bepaald beeld bij, maar als je niet kan vormgeven, zal geen enkel ontwerp exact overeenkomen met dat beeld.

Waar haal je je inspiratie dan vandaan? Sommige onderdelen, zoals het logo, bestonden al. Dat is al een uitdagende factor, want daar moet je rekening mee houden en legt beperkingen op. Dat inspiratie uit vreemde hoeken kan komen, bleek al snel. Men neme een vrouwentas, leegt die en komt van alles tegen wat kan dienen als leidraad. In dit geval het doosje van paracetamol. Simpel, maar efficiënt. Het resultaat mag er wezen, na deze week het effect er van hopelijk ook. Droam werkt net zo snel als paracetamol en bespaart pijnlijke telefoonrekeningen na een tripje buitenland 🙂

Sabine de Witte