Travel

Interactieve dagboeken

Lifemaps to map your life

Lifemaps: je offline dagboek online aanvullen
Tijdens mijn wekelijkse Tour d’Inspiration, de speurtocht naar interessante tijdschriften, gadgets etc., liep ik tegen de Lifemaps aan. Op het eerste gezicht lijkt het een gewoon, mooi vormgegeven dagboek met wat originele vragen als leidraad. Het zag er fancy uit, maar ik ben niet zo goed met offline dagboeken. Dat hou ik hoogstens een maand bij en dan vergeet ik het weer. Pas toen ik de sticker op de voorkant zag, las ik de kleine lettertjes. Lifemaps geeft je online de mogelijkheid om foto’s, filmpjes, quotes of andere dingen toe te voegen. Zo kun je meer interactie, toelichting en uitleg geven zodat je tekst net iets extra’s krijgt. Daarmee wordt het ook een stukje leuker om (zelf) terug te lezen.

Andermans verhaal
Ook is het daardoor mogelijk om een Lifemaps voor iemand anders bij te gaan houden. Waarom je dat zou doen? Ik zou het niet gaan gebruiken als vervanger van het ‘Ikke’ boek van vroeger, maar kan me situaties voorstellen waarin het interessant kan zijn. Een ziek familielid, een bijzondere relatie met je zus of om inzicht te krijgen in hoe anderen naar jou kijken.

Dagboek 2.0
Mijn blog is eigenlijk al mijn online dagboek, maar ook daar loop ik wel eens tegen iets aan wat ik liever niet wil delen. Voor mij zou het online deel van de Lifemaps zeker werken. Maar ja, dat offline gedeelte, daar hik ik nog steeds tegen aan. Toch ga ik volgende week een poging wagen. In mijn vakantie. Een beter reflectie moment kan ik me niet verzinnen, je moet toch wat aan het zwembad/op het strand etc. Met Lifemaps breng je je eigen leven, of dat van een ander op een geweldige manier in kaart.

Lifemaps to map your life

Reisdagboek
Iedere keer neem ik me ook voor om tijdens mijn tripjes een reisdagboek bij te gaan houden. Verder dan wat losse Moleskine krabbels en notities in mijn telefoons met plekken waar ik geweest ben, naar toe wilde etc., kom ik vaak niet. Tijd om daar wat structuur in aan te brengen. En net toen ik dat bedacht, riep vanuit de etalage bij de boekwinkel het boek ‘How to be an explorer of the world’ naar me. Het boek is het beste te beschrijven als een ‘Wreck this journal’ meets kleurboek voor volwassenen. Opdrachten als ’teken het strand na’, ’teken een geuromschrijving’ en ‘wat zie je om je heen’ laten je bewuster kijken naar waar je bent. Met verschillende invalshoeken zie je ineens dat de straatlantaarns ook mooi kunnen zijn. Afgelopen dagen in Barcelona alleen de tijd gehad om het snel door te bladeren en het steentjes of bladeren verzamelen vond ik weinig origineel, maar er staan zoveel leuke dingen in om stil te staan bij je omgeving. Niet alleen leuk voor een wereldreis, ook in je eigen woonplaats!

Keri Smith's How to be an explorer of the world

Protable art/life museum by Keri Smith

Sabine de Witte