Cocooning

Interieurtips van Instagrammer Kate Watson-Smyth voor orde in je huis

Interieur-Instagrammer Kate Watson-Smyth van het interieurblog Mad about the House geeft 5 tips om orde te brengen in jouw interieur. Haar tips zijn makkelijk, uitvoerbaar en het allerfijnst: aan deze interieurtips ga je niet failliet. Bovendien geeft ze slimme tips om dingen die je toch in huis moet hebben maar geen schoonheidsprijs krijgen, weg te werken. Kate is bovendien de lulligste niet en deelde fijne kiekjes van haar huis.

Vijf tips om je huis Instagram-worthy te maken

1) Denk aan de details
Deur- en lichtknoppen zijn vaak het laatste waar we aan denken: liever concentreren we ons op grotere zaken als het meubilair. Toch zorgt een stijlvolle schakelaar voor een ander gevoel wanneer je een kamer betreedt: mensen onthouden namelijk wat ze aanraken. Vervang daarom je plastic knoppen door roestvrijstaal of zelfs keramiek.

2) Zoek de kabels uit
Het papierloze kantoor is inmiddels al een begrip. Het snoerloze huis blijft nog een beetje achter – helaas! Maar je kunt wel iets doen aan de snoerentroep. Ontwar kabels, bind ze samen of installeer kabelgootjes. Dat voelt klein, maar zorgt voor een enorm opgeruimd gevoel. Tip: HEMA verkoopt op dit moment een stopcontact waar je ook USB-kabels in kunt doen. Handig op reis en om je telefoon- en iPadlader in kwijt te kunnen.

3) Pas vloerkleden en gordijnen aan op het seizoen
Als je erover nadenkt, is het gek dat we wel onze kleding op het seizoen aanpassen, maar onze woning niet. Laten we het voorbeeld van de Denen en Finnen volgen, en de stoffen in huis nu het warmer wordt, omruilen. Vervang dit voorjaar stevige wollen en vilten kussenslopen door licht katoen en linnen, leg een lichtgekleurd vloerkleed neer en hang – indien mogelijk – dunnere gordijnen op. Bewaar de winterset. Zie het als kerstversiering: die koop je ook niet ieder jaar opnieuw!

4) Ga groen
Recycling is belangrijk, maar zorg ook letterlijk voor groen in huis. De dagen worden langer en lichter, dus het is de hoogste tijd voor kamerplanten. Ook voor iedereen die niet over groene vingers beschikt, want de nepvarianten worden steeds moeilijker van echt te onderscheiden en bieden eindelijk een waardig alternatief. Groen zorgt voor sfeer in huis, geeft zuurstof en helpen ook de luchtvochtigheid in je huis te verbeteren!

5) Vervang de doornen in je oog door stijlvolle alternatieven
Er zijn veel apparaten die het leven eenvoudiger maken, maar snel verouderen. Nu is het moment om te eindelijk eens aan te pakken. Die lelijke witgrijze thermostaat? Vervang hem door een stijlvoller alternatief, zoals de Nest Learning Thermostat, die is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze ziet er niet alleen stijlvol uit, maar springt ook zuiniger om met energie. Hetzelfde geldt voor een rookmelder: dat hoeft allang niet meer een plastic doos aan je plafond te zijn. De stijlvolle Nest Protect detecteert niet alleen rook maar ook CO2, en licht enkel op als je langsloopt. Bovendien kun je beide vanaf je mobiel controleren: handig als je je afvraagt of je de verwarming uit hebt gezet of denkt het gas nog aan hebt laten staan.

Sabine de Witte