Travel

iPad Mini

review ipad mini

Sinds vrijdag heb ik een nieuwe best friend. De iPad Mini. Toen ik de presentatie zag was ik al verkocht. Niet omdat de functies nu anders zijn, maar vanwege het formaat en gewicht. Sinds ik mijn eerste iPad heb ben ik een enorme fan. Ik gebruik de iPad veel en vaak, maar merkte dat ik de laatste tijd steeds vaker koos. Een hele dag op stap met Macbook, iPad en andere spullen is toch best zwaar sjouwen. Ook op reis merkte ik steeds vaker dat de iPad in mijn handtas te zwaar was om de hele dag mee te zeulen. Luxe problemen, absoluut. Maar sinds vrijdag hoef ik niet meer te kiezen en merk ik dat ik de iPad Mini nog vaker gebruik.

Mini formaat, maximaal gebruik

Afgelopen weekend gaf ik mezelf het hele weekend vrij. Geen laptop aan, geen werk gerelateerde dingen doen. Af en toe opende ik mijn e-mail, overal waar het kon las ik een boek (JK Rowlings’ Casual Vacancy), thuis keek ik Revenge in bed, ik maakte foto’s en schreef notities tijdens het bezoeken van nieuwe hotspots. Veel vaker pakte ik m’n iPad en hij heeft het hele weekend in mijn tas gezeten als ik on the go was. Hij is echt veel gebruiksvriendelijker. Of ik wat merk van een minder scherm? Ja, de nieuwe iPad die ik sinds maart had, was met een retina scherm. Dat heeft de mini niet. Daardoor zijn de kleuren soms wat doffer, is het wit geliger en zijn letters kleiner en iets minder scherp. Toen ik ze naast elkaar zag viel het mij heel erg mee en was ik helemaal overtuigd.
ipad mini in binnenzak jas
Ik verwacht dat de iPad Mini dit jaar veel uitgepakt mag worden op Pakjesavond of onder de boom ligt, want het compacte formaat is echt een verbetering. Ik had de iPad met wifi en 3G, de iPad mini heeft alleen wifi en stiekem mis ik 3G toch. Misschien dat ik ‘m eind november toch nog omruil, 3G gebruik ik altijd als ik weet dat ik een dag de hort op ben. Nu kan ik via mijn hotspot met m’n telefoon wel online, maar dat trekt de batterij van mijn telefoon snel leeg. Woensdag ben ik de hele dag op pad en komend weekend weer op reis, dat is voor mij de ultieme test om misschien toch over te stappen.

van klein naar groot

Gadget wishes

Met een iPhone 5 en een iPad mini is mijn wensenlijstje op gadget gebied aardig compleet.
Eigenlijk zou ik nog een camera moeten hebben, op veel events en reisjes ben ik vaak de enige zonder dikke spiegelreflex om mijn nek. Deels omdat de meeste foto’s die ik maak met mijn iPhone van prima kwaliteit zijn, deels omdat ik te lui ben om me te verdiepen in de camera. Met gadgets ben ik altijd erg ongeduldig, als ik niet zodra ik het uitpak aan de slag kan en weet hoe het werkt, gebruik ik het niet. Daarom vind ik het een beetje zonde om een camera aan te schaffen.
Wat stiekem nog wel op mijn gadgetlijstje staat, is de Philips Hue lamp. Dit is een op afstand bedienbare Living Color & Wake Up Light in een. Bedienbaar met je iPhone, wireless en op afstand in- en uit te schakelen. Net zoals mijn E-thermostaat waardoor ik niet meer thuis hoef te komen in een koud huis, hoef ik met een Hue ook niet meer in het donker thuis te komen. In het kader van ‘I’m no big spender in november‘ heb ik de Hue maar bovenaan mijn verlanglijstje voor Sint en Kerst gezet, stiekem heb ik al 100 excuses verzonnen waardoor ik hem nu wel zou mogen kopen.
Bose Noise Cancelling Headset
Een gadget die iedere frequent traveler zou moeten hebben, is de Bose Noise Cancelling Headset. Deze heb ik nu 2 jaar en is tijdens alle vluchten weer een verademing. Door het tegengeluid kan ik slapen, werken of rustig lezen zonder last te hebben van het omgevingsgeluid en kom ik uitgerust weer aan. Dat is de investering al meer dan waard geweest.

Sabine de Witte