Travel

iPhone/Apple-mania en het Ikea-family taboe

Vandaag is te lezen op nu.nl dat mannen zelfs op de wc internetten met hun (smart)phone. Vooral netwerksites als Hyves, Facebook en LinkedIn worden bezocht, tijdens een geurig en drukkend bezoek.

T-mobile liet op een bijeenkomst op 11 weten dat sinds de komst van de iPhone, haar klanten en vooral het gebruik van mobiel internet is gestegen. Sinds de bekendmaking dat T-mobile de iPhone zou gaan aanbieden, schreven 70.000 geïnteresseerden zich in voor de nieuwsbrief. Niet iedereen die zich daar op abonneerde, kocht ook daadwerkelijk een iPhone. Ook ik niet, ik ging voor een iKloon-wannabe. Hoe dat is afgelopen weten jullie, ik ben nog steeds aan het vechten met T-mobile. Maar heb wel de iPhone, en zou ook niet meer terug willen. Mijn MDA ligt er verloren bij. Vriendlief vind het een pokkeding en zelf kan ik niet meer tegen zijn constante vastlopers. Hopen dat ik m gauw kan opsturen, en in juli regel ik vriendlief een iPhone.

Toch sta ik steeds te kijken van de interesse die Apple met haar producten weet te wekken. Vroeger werd je raar aan gekeken als je een Mac had en Apple-fan was. Dan was je ook tegen Microsoft. Tegenwoordig kan dat wel redelijk samen. Beide bedrijven slaan er hun slaatje uit, don’t worry. Apple met haar iTunes, speciale accessoires, Microsoft met haar Office etc. Aan beide monopolies heb ik een hekel, maar goed. Dat is vechten tegen de bierkaai.

Vorige week dinsdag werd bekend gemaakt wat er in de nieuwe firmware 3.0 voor de iPhone en iPod zou zitten. Alle fans zaten aan de live-blogs gekluisterd, naar nieuws wat eigenlijk helemaal geen nieuws had hoeven zijn. De toevoegingen van de software, zijn dingen die er eigenlijk vanaf het begin in hadden moeten zitten als je het mij vraagt. Iedere willekeurige smartphone kan knippen/plakken, mms versturen, bestanden overdragen via Bluetooth en gebruikt worden als modem. Dagen voor de persconferentie gonsde het van de geruchten, wat er allemaal bij zou komen. Dit zijn ook alleen de grote lijnen, er zijn ook een groot aantal kleine wijzigingen die worden doorgevoerd. Voor de update moeten we wachten tot de zomer. Ik gok zo vlak voor de bekendmaking van de nieuwe iPhone, die ergens eind 2009 wel op de markt zou verschijnen. Dan kunnen huidige abonnees met de 3G weer bijna verlengen en zwichten weer velen voor de iPhone. Het blijft gonzen over een nieuwe iPhone, developers die al beschikken over de 3.0 firmware hebben alles geanalyseerd en denken ook aanwijzingen te hebben voor de nieuwe iPhone en het langverwachte netbook.

Apple pakt het goed aan, is marktleider en zal voorlopig deze positie nog wel houden. Google heeft een poging gedaan, maar ik vind de G1 er echt niet uitzien! De interface is leuk, maar ook niet zo mooi. En de laatste Nokia en HTC’s… tja, het blijft draaien op systemen die lang niet zo stabiel zijn en niet zo gebruiksvriendelijk zijn. Het pielen en installeren van een nieuw programmaatje doe je zo tussendoor op je appel, terwijl je met een Windows Mobile apparaat zoveel handelingen moet uitvoeren, dat je er een hele avond voor moet vrij plannen. Ik laat me helemaal verrassen door Apple, ga zo gauw weer iTunes tegoed halen voor wat nieuwe apps.

iPhone Cupcakes

Via hip medium Twitter (je telt zo niet mee als je dat nog niet doet! ;))  bekende @Jojanneke dat ze lid was van Ikea Family. Daarop kwamen nog een tiental anderen uit de kast. Er rust een taboe op een Ikea-Family lidmaatschap. Vooral het ‘Family’ bezorgt menigeen jeuk. Zover snap ik het. Ik ben een lid van het eerste uur, omdat wij toen ons huis hadden gekocht. En ja, ook hier een Expedit, Ottava, Sultan etc. Gelukkig is het niet allemaal Ikea wat de klok slaat, maar heeft het ook hier in huis een belangrijk aandeel. Everybody loves Ikea. Met je beperkte shoppinglist, belandt je toch weer met een kar vol bij de kassa. Op sommige artikelen krijg je wel 10 hele procenten korting. Uiteraard altijd artikelen waar je geen zak aan hebt, tenzij je een echte family met kids bent.Toch worden we hiervoor lid. We blijven Nederlanders…

Daarom pleit ik voor een AH-Bonus systeem bij Ikea. Registeren van je aankopen doen ze toch al, maar stuur daar lekker gerichte aanbiedingen bij. Want ik hoef echt geen reflecterend hesje, kinderbadjas of regenpak. De sloffen en de shampoo koop ik toch wel, ook daar maakt een eurootje korting niet uit. Maar ik wil wel graag korting op de accessoires, het groen, de seizoensartikelen etc. Dan heb ik er ook nog wat aan. En laat dan al die frobel-workshops maar zitten. Daar komen toch alleen maar verstokte oude vrijsters met hun breiclubje tegen.

Gauw maar weer es een tripje Ikea maken. Al 1 1/2 maand niet geweest. Veranderingen spotten @ Ikea. Ideaal vermaak op een regenachtige dag als deze. Zeker als de koffie gratis is…

Ikea family