food fest

De jaarlijkse Michelinsterren regen: dit zijn de sterren van 2018

uitreiking michelin ster 2018

De Michelinsterren zijn weer uitgedeeld en daar zitten een paar verrassende winnaars tussen. Zo liep een van mijn persoonlijke favorieten, BAK, haar eerste ster mis. Nieuwkomers in Amsterdam waren vooral The White Room in het NH Collection Krasnapolsky hotel en The Duchess, onderdeel van W Amsterdam.

Michelinsterren regen voor hotelrestaurants


Nederlandse hotelrestaurants blijven maar in de prijzen vallen, want Vermeer weet haar sterren te behouden. Opvallendste ster is misschien wel de derde voor restaurant Inter Scaldes. De Librije en De Leest wisten ze alledrie te behouden. Le Restaurant heeft ook weer een ster gekregen, de verhuizing liet chef Jan de Wit qua kookkunsten ongemoeid. Bord’Eau in Amsterdam heeft een van de twee sterren in moeten leveren.

Zelf heb ik het afgelopen jaar bij zowel The Duchess als The White Room en Vermeer mogen eten, alle drie totaal andere restaurants qua keuken en entourage. De enige overeenkomst is het feit dat het allemaal hotelrestaurants zijn, met eigen identiteit en publiek.

Culy.nl maakte een fijn overzicht van alle veranderingen in Michelin-sterrenland en collega Susam schreef een geweldig artikel: je hebt maar liefst drie dagen non-stop eten nodig om bij alle 18 Michelinsterren restaurants in Amsterdam te eten. Inclusief tour en kaartje. Nu nog even de jackpot winnen!

Bij welk sterrenrestaurant zou jij graag willen eten?

Sabine de Witte