Hotspots

Japanse Mini Market NISHI opent in Rotterdam

kleedhokjes Nishi Rotterdam

 

Zo zoet, zo roze, dat het glazuur je bijna van de tanden springt, maar de Japanse Mini Markt NISHI aan de Meent is zeker een bezoekje waard. Zaterdag 14 december gaat NISHI open voor het grote publiek. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat na het mogen bijwonen van de pre-opening, ik een oogje heb gekregen op een groot deel van de collectie Ook al ga je met niets weg, het is zeker een uitstekende manier op je mood en je instagram op te fleuren.

Interieur Nishi Rotterdam 1

Rozer dan roze; kawaii!

Met 250 vierkante meters in de suikerspinroze Japanse kawaii-stijl is NISHI een walhalla voor liefhebbers van Japan. Kawaii? Ja. Kawaii. Kawaii is de schattige Hello Kitty stijl die zo ongelooflijk populair is in in Japan. In deze nieuwe hyper-gestileerde Rotterdamse winkel met roze en andere pastelkleurige accenten ontsnap je even aan de sleur van alledag en waan je je in een Japans paradijs.

Interieur Nishi Rotterdam 2

 

Kopen, kopen, kopen.

Bij NISHI vind je de service- and homeware van The Linea Home. Ik kende het nog niet, maar ik heb inmiddels verzonnen dat ik hard toe ben aan nieuw servies. Het verkoopt zich vanzelf, maar eigenaresse Kerrie zorgt dat ik door haar enthousiasme, foodie lifestyle en haar passie voor ontwerp deze spulletjes extra graag mee naar huis wil nemen. The Linea Home is een prachtig merk waarin de liefde voor voedsel, design en Azië hoog in het vaandel staat. Hun homeware is minimalistisch waarin zowel het Oosten en het Westen als het Oude en het Nieuwe met elkaar worden verenigd. Alle producten zijn functioneel en simpel in kleur en stijl. The Linea Home is een merk wat ontwerpt vanuit de gebruiker. Zij willen jou verleiden tot een mix’n’match van hun producten zodat niet alleen The Linea Home de designer is, maar ook jijzelf.

Servies The Linea Home

Natuurlijk kun je er Japanse kleding en accessoires kopen voor vrouwen, mannen en kinderen. Eigenaresse Margaret leidt mij rond langs de kledingrekken boordevol gave merken waar ik nog nooit van heb gehoord. Er hangt GU, wat meer in kawaii-stijl is, maar ook het merk Moshan in de Yamamoto ‘back to black’-stijl. Voor de kinderen is het merk OK100 een snelle favoriet. Alle kleding is van een mooie kwaliteit en ontzettend betaalbaar. Ook zijn er ook allerlei mooie beauty producten te krijgen in het beauty- en kappersgedeelte.

Wat is er nog meer te doen bij NISHI?

NISHI is niet alleen een winkel. Het is ook een plek om je onder te dompelen in de Japanse popcultuur. Je kunt bubble tea drinken aan de Infini-Tea Bar. Eigenaresse SiYun zet als theesommelier alles op alles om vooruitstrevend te zijn en te blijven op het gebied van thee en bubble tea. Nederland heeft nog een hoop te leren als het op deze dranken aan komt. Heb je zin in een bubble tea? Vraag naar de Galaxy special! Ook kun je wat overheerlijke vegan hapjes snacken en losgaan in de photobooth. Laat je haren vertroetelen bij Aiko die enkel met organic en vegan producten werkt.

Infini-tea galaxy en kappersgedeeltje Nishi

NISHI voegt heel wat kloddertjes roze toe aan het rauwe Rotterdam en dat is zeker in deze druilerige wintermaanden meer dan welkom.

Waar vind je NISHI market?

Meent 7-9 in Rotterdam

NISHI market is 7 dagen per week open:

maandag 12:00-19:00

dinsdag 11:00-19:00

woensdag 11:00-19:00

donderdag 11:00-19:00

vrijdag 11:00 – 21:00

zaterdag 11:00-19:00

zondag 12:00-19:00

Vind Nishi online via:

Facebook: nishimarket

Instagram: @nishimarket

 

Amber de Bruin