Travel

Londen: hier je vlucht missen is zo vervelend nog niet!

Londen-Jeffrey-Yourambassadrice

Je vlucht missen in Londen. Hoe krijg je het voor elkaar? Dat vroeg ik mij lange tijd ook af, totdat het mij laatst zelf overkwam op de terugweg naar huis na een weekendje Londen. Oeps! Gelukkig is Londen fantastisch leuk, dus wat extra tijd in deze stad is niet echt een straf. Heb jij binnenkort zelf eens een paar vrije uurtjes in London Town? Bij deze deel ik drie fijne tips om deze tijd optimaal te benutten!

Londen aan je voeten…

Dit bezoek aan Londen was voor mij een eerste keer – net als het missen van een vlucht dus. Wanneer je voor het eerst in een nieuwe stad bent, wil je natuurlijk alle toeristische trekpleisters afvinken. Uiteraard kun je al het moois te voet gaan ontdekken. Zeker doen! Als je echter niet zo’n wandelaar bent, kun je de Big Ben, de London Eye en alle andere highlights ook ook in een keer vanaf grote hoogte bekijken. Dit doe je het beste vanaf de 34e verdieping van het gebouw aan de 20 Fenchurch Street. Hier bevindt zich de Skygarden dat je een 360 graden panoramisch uitzicht biedt over de Britse hoofdstad.

Zie de zon aan de horizon ondergaan, terwijl je geniet van een drankje aan de bar of een maaltijd nuttigt in een van de restaurants. De Skygarden dankt zijn naam aan al het groen dat je hier kunt vinden. Vanwege het uitzicht zou je deze prachtige groene walhalla haast over het hoofd zien. Vanaf het podium middenin deze groene weelde, draait ’s avonds een DJ fantastische deuntjes om de avond helemaal af te maken. Waarschijnlijk was het mijn geluksdag, want toen ik er was, kwam ook Whitney Houston voorbij in de DJ zijn set. Proost op deze fantastische plek!

skygarden-londen

Op z’n Indiaas bij Dishoom

Een tweede tip: go enjoy some good Indian food! Indiaas eten in Londen? Jazeker, in Londen is de Indiase gemeenschap zeer rijk aanwezig. De curry’s vliegen je bij wijze van spreken om de oren. Voor een Indian experience van uitstekende kwaliteit schuif je echter aan bij restaurant Dishoom. Nou ja, aanschuiven… Zij werken voornamelijk zonder reserveringen en de kans bestaat dat je dus even in de rij moet wachten voordat je daadwerkelijk aan tafel kunt. Gelukkig word je tijdens het wachten door het zeer vriendelijke personeel voorzien van een klein drankje om de maag te bevochtigen.

Eenmaal aan tafel kun je vervolgens genieten van uiteenlopende Indiase specialiteiten. De ingrediënten waarmee in de keuken gewerkt wordt, zijn van een hoge kwaliteit en het vlees blijkt afkomstig van dieren waarvan gegarandeerd wordt dat zij een goed leven hebben geleid. Wanneer je zoals ik van goed pikant eten houdt, kun je hier je hart ophalen! Een gerecht dat zeker niet tussen jouw bestelling mag ontbreken is de house black daal – een vegetarische brei van onder andere zwarte linzen, perfect gekruid en heerlijk van structuur doordat deze meer dan 24 uur gegaard is. Heerlijk met een stukje naanbrood. Geloof mij, het restaurant is de wachttijd dubbel en dwars waard!

Champagne + Fromage; bubbels en kaasplankjes

Champagne is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij een bezoek aan Londen. Hoewel, persoonlijk vind ik dat je op elke plek in de wereld zou moeten proeven of de bubbels er goed smaken – want, je weet maar nooit… Bij Champagne + Fromage drink je niet alleen een heerlijk mousserend opkikkertje of twee, drie, vier, maar druk je er ook de aller lekkerste kazen bij weg. Wanneer je de proeverij kiest, kun je proeven van een diversiteit aan goede kazen. De ene kaas nog net iets spannender dan de ander. Zodra je uiteindelijk je persoonlijke favoriet hebt ontdekt, bestel je die gewoon nog een keer! Als je echter niet mis wil gaan, vraag dan om de baked camembert. Een heerlijk kruidige camembert om met een stukje brood van te genieten. Bij Champagne + Fromage zit je gerust een hele middag fortuinlijk te borrelen. An sich niets mis mee, maar zorg er wel voor dat je een goedgevulde portemonnee meebrengt!

champagne+fromage-yourambassadrice

Vooruit, een bonus tip: loop in de voetsporen van Amy Winehouse in Camden Town

Naast Whitney heeft ook Amy Winehouse een plekje in mijn hart weten te veroveren. Of ik een voorliefde voor zelfdestructieve vrouwen heb? Tja, beiden bezaten over een dijk van een stem, zongen diepe en poëtische teksten waarop uit volle borst meegeblèrd kan worden en ja, ze hielden inderdaad van een stevige borrel. Dan heb je mij al gauw te pakken. Uiteraard gunde ik ze een veel mooier einde en bovenal meer liefde en minder struggles in het leven. Liever nog had ik gewild dat zij nog steeds onder ons waren. Enfin, ik dwaal af. Mijn vierde tip: de wijk Camden Town waar onze Amy de laatste jaren van haar leven woonachtig was. Een waar genot om deze buurt te ontdekken en te genieten van de prachtige huizen die er te zien zijn. Geniet hier verder van de fijne parkjes, proost op het leven in de gezellige pubs of breng een bezoekje aan Camden Market waar je voor van alles terecht kunt. Van vintage kleding, antiek, kunst tot eetstalletjes met allerlei lekkers, je vindt het hier. Zeker een bezoekje waard om even rond te slenteren!

Disclaimer:

Uiteraard hoef je niet per se je vlucht te missen om bovenstaande zelf te ervaren. Door gewoon op tijd te komen, bespaar je jezelf een hoop stress van het zoeken van een volgende vlucht of een verblijfplaats voor een extra nacht.

Jeffrey Struijk