Reistips Travel

Jet set, go!

jet set go musical

Van Amsterdam naar…

De maand augustus staat voor mij in het teken van grote Europese steden. Gisteren kwam ik terug uit Londen, waar ik citizenM reporter was. Vandaag vlieg ik naar Parijs, voor een weerzien van vrienden, het verlate vieren van 3 jaar Blanco Tekst en om daar te werken aan een aantal eigen projecten. Ieder kwartaal probeer ik Parijs op te zoeken en zo alle Parijse seizoenen mee te krijgen. Ooit… ga ik LizaChloe achterna en word ik Parisienne… Zaterdag kom ik terug, de week erna hoop ik van al mijn reizen nog mooiere reports te kunnen plaatsen. Deze reis reports ondergaan momenteel een metamorfose zodat ik sneller, mooier en leuker mijn reistips kan delen. Jullie hebben Toronto, Madrid, Tallinn, de Franse Camargue/Marseille, Londen en Praag nog tegoed, dus be prepared!
Het weekend erop mag ik naar op stedentrip naar Berlijn. Het is alweer even geleden dat ik daar was en de stad blijft een geweldige aantrekkingskracht op me hebben. Ruig, levendig, alles kan en mag. Eind augustus vertrek ik naar Barcelona. De nieuwe Apple Store bekijken, vrienden weerzien en vooral om Rianne de stad weer te laten ervaren.

Frequent flyer

Sommigen noemen het jet set als je veel vliegt en reist. Geloof me, als er een tijdmachine bestond dan ging ik liever daarmee. De charme van vliegen gaat er al snel af. Naar Altea bijvoorbeeld, vliegt geen KLM. En staan wapperen met je gouden frequent flyer kaart heeft bij Transavia geen zin, er is weinig ‘jet set’ aan. Vlieg je wel business class, dan blijft je bagage in Amsterdam achter. Natuurlijk is het niet alleen maar leed, de meeste vluchten zijn prima te doen en met KLM of partners reizen is een stuk comfortabeler. Lichamelijk is het een behoorlijke aanslag las ik vandaag. Al die ellende is het zeker waard, want ik heb een droomleven. Nieuwe plekken ontdekken, andere culturen beleven, vreemde talen spreken. 99% van mijn reizen is zakelijk. Door er een extra dag aan vast te knopen of tussen de afspraken door toch op ontdekkingstocht te kunnen, zorg ik dat ik altijd wat mee krijg van waar ik rond loop.

travelling in style

Luxe poes

Om zo’n levensstijl vol te houden moet er, naast hard gewerkt worden, goed worden uitgerust. Ervaring heeft mij geleerd dat ik dat slecht kan in een hostel, 3-sterren hotelkamer of gedeeld AirBnB appartement. Ik ben een luxe poes en veroorloof me graag een luxe hotelkamer. Het liefst een mini-huis waar ik hetzelfde comfort kan genieten als thuis. Dat zorgt dat ik spectaculaire Instagrams kan delen, bijzondere kamers mag bezoeken en mag genieten van lekker eten en drinken. Onder het mom ‘sharing is caring’ deel ik graag mijn avonturen. Sommigen noemen het pochen, anderen genieten er dankbaar van mee. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo’n leven te lijden, door het te delen kan ik anderen toch een kijkje in de (buitenlandse) haute cuisine geven. Iemand de ogen uit stoken is niet wat ik er mee probeer te bereiken, laat staan jaloezie op te wekken. Door het te delen, ontmoet ik juist veel mensen die het interessant vinden en die samen willen werken. Voor mij werkt het dus 2 kanten op. Ik kom er eerlijk voor uit dat ik niet vies ben van wat luxe, graag wat extra geld neer tel voor goede producten en mijzelf af en toe beloon met een flinke uitspatting. Ik heb dan ook geen vriend, kind of auto. Wel een partner in crime die mij coacht, leert en mij bijstuurt wanneer nodig. Hij heeft mij geleerd in het NU te leven. Jarenlang was ik gefocused op ‘later’. Daardoor vergat ik te leven of maakte ik keuzes waar ik op dat moment niet blij van werd. Daar had niemand wat aan.

Onbezorgd genieten

Om onbezorgd te genieten, zoals ik nu doe, om gehoor te geven aan mijn eigen wanderlust heb ik 3 jaar geleden mijn leven radicaal omgegooid. Het mooie huis, de lieve katten en het leven van toen, compenseerden niet langer de knagende onrust. Ik verliet het huis en Amsterdam bood vele kansen, er ging letterlijk een wereld voor me open. Het leverde leuke klussen op en nadat alles rondom mijn oude leven netjes was afgerond (financieel) kon ik eindelijk iets nieuws opbouwen. Mijn nieuwe leven koste me een hoop. Financieel, emotioneel. In die tijd heb ik gezaaid. Gespaard. Geknokt. Me vol overgave gestort op mijn werk, veel geleerd en dingen en mensen opgeofferd. Al die tijd was daar mijn coach. Met levenservaring, (zakelijk) advies en mensenkennis. Die heeft ervaren hoe het is om nooit op geld te hoeven letten, maar ook hoe het is om aan de grond te zitten. Die snel door kreeg dat mensen sneller ge├»nteresseerd zijn in je geld en succes, dan in je persoon. Nu beleven we samen geweldige avonturen, gaan op reis en belonen ons harde werken met luxe. Voor mijzelf werken is de grootste luxe die ik mijzelf heb toegekend. Daarnaast vier ik het leven graag met champagne en daar slobber ik het liefst een oestertje bij weg. Als dat dan jet set moet heten, prima, dan zeg ik ‘go’. Is dat niet wat je wilt lezen? Dan zeg ik ‘unfollow’.

Sabine de Witte