amsterdam Reistips Travel

Jet Set Summer

covers jet set summer

Summer reads

Hoewel de zomer nog niet echt door wil zetten in Nederland, is het al wel hoog tijd om in gedachten je koffer te pakken, outfits samen te stellen en… te bedenken wat je op het strand wilt lezen/op de boot/in de auto wilt lezen. Waar magazines als de Grazia (mijn wekelijkse guilty pleasure), de Stilo en andere luchtige bladen vaak mijn voorkeur hebben, heb ik nu een goede boekentip. Vorige week werd Jet Set Summer gelanceerd, het debuut van Victoria Delano. Drie jaar geleden gaf ze haar baan als succesvol advocate op om te schrijven. Twee weken geleden ontmoette ik haar, kreeg ik alvast een sneak preview van haar boek en las ik het in 2 dagen uit. Delano heeft het in Jet Set Summer voor elkaar gekregen om een intelligent verhaal over het jet set leven te schrijven, met aansprekende karakters, tot de verbeelding sprekende hotspots en een tot het laatste moment boeiende rode draad.

Victoria Delano
De van oorsprong Hongaarse Victoria Delano. Foto credits voor de welbekende fotograaf RVDA.

Jet Set Summer

Gebaseerd op eigen jet set avonturen, anekdotes en een levendige fantasie, schreef Victoria 307 pagina’s vol. En wat mij verbaasde, is dat het boek echt ergens over ging. Niet alleen wie er in die hippe club in Saint Tropez waren en wat ze aan hadden. Nee, juist inzichten in het juridische bedrijfsleven via karakter Laura Calducci in Londen, het ietwat botte modeleven van Anna Rabinovich in Parijs en het leven na een succesvolle sportcarrière in Amsterdam van Martina Dominquez. Drie karakters, doorlopende verhaallijnen en verrassende samenkomsten.

jet set summer karakters

[adsense]

Feest van herkenning

Wat het boek Jet Set Summer voor mij extra leuk maakt, zijn de locaties die worden beschreven. Paris, Londen, Amsterdam, Ibiza, New York, allemaal steden waar ik elementen uit herkende. Daarnaast zijn het allemaal succesvolle, zelfstandige dames die niet het jet set leven in gaan om alles voor zich te laten betalen en met een rijke man te eindigen. Het jet set element is een milieu waar ze zich in bevinden vanwege hun carrières. De rode draad ligt in de familiaire hoek, namelijk een zoektocht van Anna naar haar vader. Op deze zoektocht komen de dames romance, carrière, struggles en family matters tegen die ze aan het denken zetten. Herkenbaar voor velen, want zeker als je een paar jaar werkt en je ‘droombaan’ hebt gevonden moet je daar soms offers voor brengen waarvan je je misschien afvraagt of ze dat wel waard zijn. Een boek wat gaat over champagne, luxe, beroemde mensen, hippe clubs en de right places to be, wat eigenlijk al jaren hotspots zijn. Maar ook over reflectie, overwinning, hoe je in het leven staat.

Jet Set Summer boek

Waar ik Sophie Kinsella’s boeken halverwege links liet liggen, las ik hier aan een stuk door. Vermakelijk, herkenbaar, meeslepend en down to earth geschreven. Dat Victoria Delano weet van aanpakken en geen half werk levert, blijkt uit de (hard)covers. Maar liefst 3 kleuren met 3 verschillende foto’s, waarin ze met een zelfportret eigenlijk alle 3 de karakters weer geeft. Net als op haar website, waar 3 verschillende schoenen perfect de 3 verschillende hoofdpersonen afbeelden. Dat maakt dat het boek er super mooi uit ziet, en bang voor ezelsoren hoef je niet te zijn, Delano heeft overal aan gedacht. Er zit een prachtig lint in, zodat je ook na het halen van een cocktail bij de lekkere barman nog weet waar je ook alweer gebleven was. Maar waar in ze echt bewijst een businesswoman te zijn, blijkt uit het feit dat ze het zelf heeft uitgegeven. Alle touwtjes zelf in handen en met een aantal geweldige aanbiedingen in haar pocket om te zorgen dat het boek binnenkort niet alleen maar via haar website te koop is, maar ook in de winkels ligt.

Jetsetwriter Victoria Delano

Jet Set klik

Via vriendin Daphne, marketing manager bij het voormalige Mint hotel waar ik haar ook van ken, werd ik gewezen op het aankomende Jet Set Summer boek. Op Twitter ging ik Victoria volgen, we werden Facebook friends en ontdekten al snel dat we allebei veel houden van reizen, het goede leven en een beetje jet set op zijn tijd. Helaas kon ik vanwege een (jet set) vakantie niet bij de lancering zijn, die ze ook helemaal zelf heeft georganiseerd, maar gisteravond dronken we alsnog een glas bubbels om Jet Set Summer te vieren. Bescheiden maar open over haar werk, haar dromen en toekomstplannen. Van Victoria Delano gaan we zeker nog veel horen!

Voor een preview van Jet Set Summer download je de PDF.

En om de lancering van Jet Set Summer in het Conservatorium Hotel vorige week gefilmd is, kon ik het toch nog een beetje meemaken.

Update 12 augustus 2013: vandaag werd bekend gemaakt dat Viktoria haar eigen droomprins heeft gevonden en haar jet set leventje voortzet met Prins Jaime, ze trouwen 5 oktober dit jaar nog. Gefeliciteerd!

prins-jaime-de-bourbon-viktoria-cservensyak

Sabine de Witte