tips

Jour d’Hermès

parfum jour d'hermes

Nieuwe geuren komen vaak rond de feestdagen uit, een perfect cadeau voor Sint of onder de boom. Een nieuwe geur is een feest voor je neus! Tijdens mijn studententijd kon ik mijn geluk niet op; als bijbaantje werkte ik in november en december als inpakster bij de Douglas. Inclusief strikjes, dasjes en mooie inpakkunstjes. Meegenietend van iedere geurlancering.
Jour d'Hermes parfum fles

Inmiddels ben ik al 2 jaar geurvast: Voyage d’Hermes, Jardin sur le Toit, Hierbas de Ibiza en Cipresso van Acqua di Parma wissel ik af. Frisse geuren die lang houden, niet overheersen en zowel overdag als ’s avonds gedragen kunnen worden. Sinds vandaag staat er een nieuwe op de plank: Jour d’Hermès. Een nieuwe, klassieke geur met een twist van mijn favoriete modehuis. Jean-Claude Ellena beschrijft zijn nieuwe creatie als ‘Het licht is mooi wanneer het de fantasie stimuleert’.

Jour d’Hermès, geurt met je mee

Het parfum is geinspireerd op de lichtval gedurende de dag; zonsopkomst, een felle middagzon en de ondergaande zon. Zo begint de geur vol musk met bloemen. In de loop van de middag is het musk met citrus en ’s avonds ruik je zwoelheid. Natuurlijk kun je de geur ’s avonds weer aanzetten door een tweede keer te spuiten. De fles is simpel en ook hierin komt het thema licht weer terug. Een witte dop met gouden opdruk, fles met opdruk en goudkleurige vloeistof. Een meer volwassen geur, eentje waarbij ik me ineens ‘vrouw’ voel. ‘Ik wilde via de bloemen, en alleen de bloemen, de essentie van vrouwelijkheid uitdrukken‘ verklaart Ellena.

Klassiekers als Chanel No. 5 en Chance vind ik veel te zoet en overheersend, Jour d’Hermès is kruidig, krachtig en fris, meer mijn ding dus. Een perfect cadeau voor de feestdagen en nog exclusief ook; vanaf vandaag, 1 december is de geur alleen verkrijgbaar bij de Hermès boutiques. In februari is de geur ook te vinden bij andere parfumerie zaken.
Jour d'Hermès parfum

Mocht je nog op zoek zijn naar cadeau inspiratie voor je zus, moeder of tante, dit zou een cadeau zijn waarmee je zeker succes boekt! De 30ml verpakking is verkrijgbaar vanaf € 80,00, de 50ml verpakking voor € 110,00.

Sabine de Witte