Travel

Just Ask part II

Wat kwamen er veel leuke reacties op de eerste versie van ‘Just Ask‘! In de comments, in de mail en in real life. Vandaag ronde 2. Ik kan niet echt een verband tussen vragen ontdekken, dus ik heb er random een aantal uitgepikt.

  • Eet je vaak vlees? – Inmiddels weten jullie wel dat ik niet van koken maar wel van lekker eten hou. Daar valt vlees eten zeker onder. Wel ben ik vrij kieskeurig: ik eet alleen vlees in restaurants waarvan ik weet dat het vlees een goede afkomst, kwaliteit en bereiding heeft en krijgt. In Nederland eet ik zo’n 2 keer per week vlees. In het buitenland, zeker in Frankrijk en Spanje, vaker. Daar is de kwaliteit en de prijs veel beter. Af en toe heb ik een enorme ‘vlees craving’ en dan eet ik het liefst entrecote bij Rosa & Rita of Loetje. Wel ben ik 3 jaar vegetarier geweest, in HAVO 3. Dat was meer puberteit dan idealistisch, al had ik wel plaatjes van zielige bio-industrie. Na 3 jaar ging ik bij een restaurant werken en kon ik al snel het vlees niet meer weerstaan…
  • Welke eigenschap aan jezelf zou je liever kwijt dan rijk zijn? – Bij deze moest ik even hard lachen, vooral omdat ik mezelf daar steeds vaker aan irriteer. Achter mijn schermpje durf ik makkelijk een grote mond te hebben, grenzen op te zoeken. Maar in real life kan ik soms best ‘socially awkward’ uit de hoek komen. Nog niet zo erg als Marissa Mayer, de topvrouw van Yahoo. Twee jaar geleden kon ik haar kort spreken maar er kwam echt geen zinnig woord uit. Wel erg genoeg om gênante stiltes te laten vallen omdat ik uit onzekerheid even niet weet hoe ik moet reageren. Heel irritant en kinderachtig van mezelf, want het is vaak nergens voor nodig. Ook kijk ik altijd graag de kat uit de boom en duurt het even voor ik me ergens op m’n gemak voel. Het stomme is dat ik daar in ‘werkmodus’ geen last van heb. Op netwerk events en beurzen stap ik zonder nadenken overal op af, zelfs een tikkeltje brutaal. Hoewel het ook daar niet m’n hobby is. In het middelpunt van de belangstelling staan hoeft van mij niet zo, of het moet veilig vanaf een schermpje of een papiertje zijn. Ergens zit nog een klein verlegen muisje verstopt 😉
  • Wat vindt je vervelend aan je werk? – Als ‘eigen baas’ bepaal ik al ruim 4 jaar zelf wat ik doe, voor wie en wanneer. Op de administratie na, vind ik alles leuk, want ik kies er zelf voor. Wel baal ik er soms van dat ik erg naïef kan zijn in de mannenwereld waarin ik werk. Ik ga er altijd vanuit dat als ik een afspraak heb met een man, dat we daar allebei zakelijk beter van willen worden. Anders zou ik er mijn tijd niet aan besteden. Dat is helaas niet zo. Een keer werd ik tijdens een lunchafspraak gevraagd of ik niet mee wilde als ‘gezelschapsdame’ naar Parijs in ruil voor een verblijf in luxe hotel en wat shopping sessies. Ehm… /li>
  • Hoe ben jij te verleiden, aangezien je altijd in luxe hotels slaapt, dure etentjes hebt en spa bezoekjes aflegt? – Ai, kom ik echt over als een verwend prinsesje mister X? Want het valt reuze mee hoor! Op reis verblijf ik inderdaad graag in goede, luxe hotels. Dat is omdat ik de luxe branche als niche heb gekozen, want daar hoort zakelijk reizen bij. De spa bezoekjes en etentjes vallen uiteindelijk ook reuze mee, maar ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik mijzelf best mag belonen voor hard werken. Dat doe ik graag op die manier. Wil je mij ‘verleiden’ dan heb je daar geen etentje, duur hotel of ingewikkeld cadeau voor nodig. Ik ben sneller onder de indruk van iemand die ambitieus is en zijn dromen naleeft, open minded is en wederzijdse interesses heeft. Een persoon die zeker is van z’n zaakjes, zich goed alleen kan redden en weet hoe je van het leven moet genieten. Daarmee, verpakt in een goed verhaal en een stijlvol voorkomen, kom je in de buurt.
  • Waar ben je bang voor? – Makkelijk: brand. 11 Jaar geleden rond deze tijd paste ik bij mijn ouders thuis op mijn broertje, zusje en de hond. Ik keek een film die ik eigenlijk af wilde zien, maar moest de volgende ochtend vroeg op om te werken. Verstandig ging ik dus op tijd naar boven. Toen ik naar boven liep, rook ik een sterke brandgeur, maar ik zag niets. Totdat ik in mijn bed lag en een oranje gloed en steekvlammen op het balkon zag. In volledige paniek haalde ik mijn zusje, die er naast sliep, en broertje uit bed. Zette ze samen met de hond slaapdronken in de tuin en belde mijn ouders, die een straat verder op verjaardagsvisite bij een oom en tante waren. 112 bellen kwam niet in me op. Zij kwamen aangehaast en kregen het vuur onder controle. De brand ontstond door een sigaret, die over de schutting was geschoten en precies in een bloembak met droge bamboe terecht kwam. Ik moet er nog steeds niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ik wel later naar bed was gegaan. Sindsdien ben ik als de dood voor brand. Jarenlang durfde ik geen kaarsen te branden, was ik niet in de buurt van open vuur of een barbecue te krijgen. Inmiddels ben ik daar wel overheen, maar als ik een brandlucht ruik of brandweersirene hoor, sta ik meteen weer in alertmodus. Vorig jaar brandde een woning schuin boven ons kantoor uit, we zaten er toen net een maandje. Wij hebben ontzettend veel geluk gehad, maar het heeft mijn angst wel weer aangewakkerd. En natuurlijk geliefden verliezen en mijn vrijheid kwijt raken.
  • Wat is je bijnaam? – Ha, ik heb er niet echt 1. Familie en vrienden noemen mij vaak Sab. Een uitzondering is Bien, Pien of Pienewien. Op de middelbare school had ik als bijnaam ‘moes’ van muis, want daar leek ik met spitse gezichtje op. Heel soms werd ik Buffy the Vampire Slayer genoemd, dat vond ik altijd een groot compliment.

Weer hele uiteenlopende vragen, sommigen grappig, anderen best persoonlijk. Keep them coming!

Sabine de Witte