tips

Just Ask: wat willen jullie?

Afgelopen jaar kreeg ik steeds veel bijzondere, grappige en leuke vragen. Over de website, voor tips, over mijzelf. De meesten heb ik beantwoord, ik heb er nog een paar geselecteerd. En daarna wil ik graag jou, als lezer wat vragen stellen. Omdat ik ook benieuwd ben wie jij bent, wat je hier graag leest, wat je anders zou willen zien en wat je mist. Hopelijk heb je in 2013 een beter beeld gekregen van wie ik ben, wat ik doe en vooral waarvoor je bij YourAmbassadrice terecht kunt. Please shoot, in een comment of in de mail. Dan ga ik al jullie feedback en requests meenemen en hoop ik jullie in 2014 nog vaker te zien!
Bedankt, voor jullie vragen, opmerkingen, mailtjes, tweets, comments, stille hints etc. Bedankt dat jullie in 2013 met nog meer mensen zijn gaan lezen. Bedankt!

De laatste vragen uit mijn mailbox:

  • Zeg je wel eens nee tegen een uitnodiging of samenwerking? – Ja, best vaak zelfs. Als ik het gevoel heb dat iets niet bij mij of de site past, of als iets niet klopt met de werkelijkheid. Als ik er niet achter sta, kan ik geen ambassadrice zijn voor het merk waar ik mee samen werk. Zo blijf ik ook uniek en authentiek, de website gaat over reizen en lifestyle maar is geen reclamezuil!
  • Heb je dit jaar veel dates gehad? – Ha, wat is de definitie van een date? Ik vind het wel een privé vraag, niet zozeer vanwege mij maar de andere partij. Niet iedereen kiest er voor om alles online te delen. Laten we het er op houden dat ik me prima vermaak en nog steeds geniet van het alleen zijn.
  • Ben je van huis uit verwend? – Grappig, tijdens kerst hadden we hier thuis een gesprek over. Ook dat ligt aan de definitie van verwend; mijn moeder wachtte ons vroeger op uit school met koekjes en thee. Daarmee ben ik verwend. Toen ik uit huis ging, hielpen zij me met spullen voor mijn kamer, klussen en inrichten en ook financieel steunden ze mij tijdens de studie. We vierden verjaardagen, Sinterklaas, gingen op vakantie, weekendjes weg. Ik ging regelmatig met m’n moeder winkelen, kreeg zakgeld, ze haalden en brachten mij als ik ergens heen moest, zoals op zaterdagavond werken of uitgaan. Zodra internet beschikbaar en betaalbaar was, hadden we dat thuis. Is dat verwend? Geen idee, mijn ouders hadden een paar duidelijke regels: werken zodra het mag (mijn eerste baantje had ik op mijn 13e) en je krijgt 1 kans om te doen wat je leuk vindt. Als je die verpest kun je het zelf uitzoeken. Ook moesten we zelf een steentje bijdragen in huis; afwassen en afdrogen, zelf je kamer opruimen, de hond uitlaten, was opruimen. Niks zwaars of raars, wel dingen die ik toen vervelend vond. Zelf vind ik niet dat ik verwend ben, er is mij altijd geleerd dat iedereen die hard werkt daar een passende beloning voor krijgt. Mijn vader werkte hard en veel, mijn moeder is gaan werken toen mijn zusje oud genoeg was om alleen naar school te kunnen. Ik heb nooit geklaagd en er ontbrak mij aan niets. Mijn ouders hebben me verwend met een leven vol mogelijkheden en kansen, zolang ik ze zelf maar inkopte. Maar voor niets gaat de zon op, dat realiseer ik me iedere dag!
  • Hoe bepaal je wat je deelt? – Goede vraag, ik ben me behoorlijk bewust van mijn ‘publieke leven’ online. Ik denk goed na voor ik wat plaats, zeker als er ook andere mensen bij betrokken zijn. Ik zal nooit zomaar iets over iemand online zetten en snap het ook heel goed als mensen dat niet willen. Soms kies ik er zelf bewust voor om ‘onder de radar’ te blijven, maar ik moet wel veel dingen delen om zichtbaar te blijven. In principe deel ik alles wat ik zelf wil, waar en wanneer. Maar zoals hierboven al aangegeven, dates en mannen zijn en blijven echt privé.

Wat wil jij?

Geweldig dat jullie het afgelopen jaar in nog grotere aantallen de website zijn gaan volgen! Ook volgend jaar zie ik jullie heel graag terug. Daarom ben ik benieuwd wat jullie graag lezen, wat je eventueel mist etc.
Mijn vragen:

  • Wat voor posts lees je graag? – de travel reports, tips, hotspots, dagboekposts? Wat is je favoriet, waarvan wil je er meer?
  • Wat mis je? – Is er iets wat je mist, wat je wel op andere blogs terug ziet of van mij nog wilt weten?
  • Heb je nog suggesties voor de lay-out? – Het nieuwe thema staat al even, maar heb je nog tips, tricks, opmerkingen? Is het leesbaar? Kan je snel vinden wat je zoekt?
  • Voor de mannen – is het niet te weiblich, zou je meer tips voor mannen willen zien, of is het wel aardig in balans?
  • Engels? – Zou je blijven lezen als ik in het Engels zou schrijven? Of heb je toch liever Nederlands? Zou je het een probleem vinden als er Engelse tekst onder de Nederlandse zou staan?

Met jullie antwoorden helpen jullie de site nog leuker en beter te maken, dus please drop me a line of plaats een comment!

Sabine de Witte