Travel

Karl Lagerfeld collectie alleen online

Karl Lagerfeld: Chanel iPad schetsen

Vanochtend zat de koning van de mode op enkele tientallen meters bij mij vandaan. Hij werd geinterviewd op LeWeb’11 over moderne techniek en hoe hij dat gebruikt voor zijn werk als ontwerper/fotograaf/regisseur etc. Uiteraard gekleed in zwart, met kenmerk zonnebril gaf Karl open antwoord op alle vragen en demonstreerde hij zijn gadget koffer. Maar liefst 4 iPhones, een iPad, speciale schetspen en enkele iPods toverde hij uit zijn designer suitcase. Alle telefoons makkelijk herkenbaar dankzij zijn eigen afbeelding – hij is vermoedelijk zijn grootste fan. Karl heeft naast een gadget koffer nog zo’n 30 – 40 iPads (je zou bijna denken dat hij na iedere schets een nieuwe neemt) en honderd iPods met data van wanneer de muziek er op is gezet. Lagerfeld laat zien waar hij nu mee bezig is, schetste vanochtend een portret van Steve Jobs op zijn iPad om hier te laten zien en tekende live een, hoe verrassend, zelfportret. Opvallend is dat hij precies weet wat hij wil, maar best wat moeite heeft op de iPad om programma’s aan te krijgen. Erg gehaast en onrustig gooit hij maar een schets weg als hij niet meteen een schone sheet krijgt.

karl lagerfeld bij leweb'11

Fashion & technology = history

Lagerfeld schetst er lustig op los op zijn iPad, inclusief serieuze nieuwe collectie schetsen. Hij juicht de toekomst en de mogelijkheden dankzij de techniek toe en ziet mogelijkheden voor fashion & technology. Daarom is hij een samenwerking met Net-a-porter aangegaan om zijn eigen collectie toegankelijk te maken. Vanaf 25 januari 2012 is exclusief bij Net-a-porter en alleen online, zijn Karl Lagerfeld collectie te koop. Door de collectie online en wereldwijd aan te bieden, maakt hij dankbaar gebruik van de techniek. De Karl Lagerfeld collectie wordt nog bereikbaarder door de prijzen. Vriendelijk en betaalbaar voor iedere Chanel minnende, werkende vrouw. Jasjes vanaf 150 pond, dat klinkt in tijden van crisis stukken schappelijker dan tassen van € 5000,-
Net-a-porter is momenteel bezig met een applicatie om de collectie van Karl nog mooier, moderner en technischer aan te kunnen bieden.

Bekijk hier het filmpje wat ik maakte van de presentatie van de Karl Lagerfeld collectie.

Sabine de Witte