amsterdam design tips

Kijkplezier

Boekentic

Iedereen die ooit in mijn huis is geweest, kan bevestigen dat ik een boekentic heb. De Expedit puilt uit, onder de ’tafel’ liggen enorme stapels magazines, tijdschriften en boekjes en in alle vensterbanken staan meerdere koffietafelboeken. Op de Taschen standaard ligt ieder kwartaal een nieuw boek, waar ik iedere week een nieuwe foto uit zoek. Ik hou van mooie plaatjes, helemaal in mijn huis. Zo’n boek is een handig alternatief voor permanent hangende drukke lijstjes aan de muren en zijn sneller te vervangen. Nog praktisch ook dus…

koffietafel boeken staand in de vensterbank

Een aantal van de koffietafel boeken staan bij mij in de vensterbank.

The Sartorialist

Hoewel ik de laatste tijd vaker op het blog van zijn vriendin Garance Dore kijk, blijft The Sartorialist intrigeren. Het is alweer even geleden sinds zijn eerste boek uit kwam en tijdens deze ietwat tegenvallende zomer maak ik je graag blij met deel 2. Nog meer prachtige outfits en bijzondere captures door zijn scherpe lens. Vaak zijn de outfits niet eens zo speciaal, maar zie je gewoon dat het zelfverzekerde personages zijn die zichzelf durven te zijn. Respect for that, want dat is waar mode eigenlijk om draait… Je kan Closer hier alvast pre-orderen.

The Sartorialist boek deel 2

Op de verlanglijst: Kate Moss

Er zijn een heleboel boeken met foto’s van Kate Moss. Testino verzamelde bijvoorbeeld zijn favoriete plaatjes van nog steeds het grootste model ter wereld, als je het mij vraagt. Maar in november, op de 6e om precies te zijn, komt het ‘Kate: The Kate Moss Book’ uit. Hiervoor selecteerde Moss zelf de foto’s die volgens haar het meest van invloed zijn geweest op haar carrière en de mode industrie. Goede timing ook, want als je jezelf er niet op trakteert, kan ‘ie altijd op het lijstje voor de Sint. Vanaf 6 november verkrijgbaar, adviesprijs € 64,00. Nu al te reserveren via Amazon.com.

koffietafel boek Kate Moss

Mendo

Als ik een zaterdag in Amsterdam ben, dan is dat de dag waarop ik niet aan het werk ben maar leuke dingen doe in mijn eigen stad. Vaak brengt me dat op een vast rondje ‘winkelen’. Bij Atheneum koop ik de mooiste, internationale magazines, bij The American Book Center koop ik Engelstalige titels en bij Mendo koop ik de ‘mooie’ boeken. Mendo is inmiddels een begrip in Amsterdam en is het vaste adres van vele (koffietafel)boekliefhebbers. Voor kantoor kocht ik er laatst het prachtige Louboutin boek en de handige Taschen standaard. Als cadeau gaf ik Erwin Olaf’s laatste fotoboek, Own. Eerder trakteerde ik op het boek van Marc Lagrange. Bij Mendo is het mogelijk om voor iedereen iets indrukwekkends te kopen, zelfs als je denkt dat je nooit een cadeau voor die persoon zult vinden. Daarnaast hebben ze geweldige service en vriendelijk personeel. Extra punten omdat je er met je Amex kunt betalen. Zoals ik eerder al schreef, is Mendo sinds kort ook in Londen te vinden!

Taschen

Een boekenwinkel in de PC, dat had niet iedereen aan zien komen. Inmiddels is Taschen sinds de opening erg succesvol. De Duitse uitgever staat bekend om betaalbare koffietafelboeken, maar ook exclusievere exemplaren. Hier ga ik vaak heen als ik een Taschen uitgave zoek, zoals de Cityguide New York en Dali.

koffieboek hermes shawls

Een van mijn favorieten, niet alleen veel kijkplezier, maar ook informatie over de geschiedenis van de shawls, prints etc.

Heb jij koffietafel boeken? Wat is je favoriet?

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte