Travel

Klantvriendelijk

Tegenwoordig lijkt het bijna gewoon. Je stapt een winkel in, het personeel hangt wat aan de toonbank of speelt verveeld met een stukje kauwgom en als je wat wilt vragen hebben ze het enorm druk. Bij de supermarkt weten de vakkenvullers niet eens meer waar dingen staan, zo vaak worden ze dagelijks gewisseld en worden de vakken omgegooid. En een vriendelijke kassamedewerker lijkt ook nauwelijks meer te bestaan.

Zo af en toe kom je een uitzondering tegen, die me dan ook lang bij blijft. Ik vind goede service en klantvriendelijkheid belangrijk. Ik ben dan ook bereid om daar iets meer voor te betalen. Dat ik dat niet in alle goedkopere winkels kan verwachten, prima. Maar dat er ook in de exclusievere zaken niet of nauwelijks meer naar je wordt omgekeken, snap ik echt niet. Een winkel binnentreden is al een koopsignaal. Bewezen is dat het gedrag van personeel van invloed is op de uiteindelijke aankoop.

Gelukkig zijn er nog zaken waar het wel goed voor elkaar is. Meestal de wat grotere ketens, maar toch. Twee maanden geleden had ik een laptoptas gekocht bij de plaatselijke V&D. En dan niet zo’n lelijk, oubollig geval. Nee, een grijze, leren tas. Vereiste was dat er naast een laptop ook meer in de tas kon, zodat ik maar met 1 tas hoef te sjouwen. Mijn hele hebben en houden qua verplichte tasinhoud paste er in. Helemaal in mijn nopjes was ik. Maar na een maand kwamen er al lelijke scheuren in het mooie grijze leer. En na nog geen twee maand lieten hele stukken los. Freak die ik ben, had ik de bon en alle kaartjes nog. Na twee maanden gebruik vond ik dit niet kunnen, het was ook niet de goedkoopste tas. Een beetje sceptisch ging ik heen, niet verwachtend dat ze er wat aan zouden doen, laat staan terugnemen. Tot mijn grote verbazing was dit geen probleem. Helaas was de tas niet meer verkrijgbaar en kon ik geen goed alternatief vinden.

Goede service, vriendelijk geholpen worden en deskundig advies krijgen kan dus toch. Helaas moet ik daardoor wel een dagje met 2 tassen op pad, waarvan 1 saaie zwarte laptoptas. Goede reden om tussen de werkzaamheden door op zoek te gaan naar een nieuwe. En laat ik nou net vandaag in Amsterdam werken… daar is het aanbod in ieder geval stukken groter. Kan ik meteen checken of het personeel daar wel klantvriendelijk is!