Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Travel

Klimaatverandering docu die je MOET kijken: Before the Flood

30/10/2016
before the flood national geographic

Klimaatverandering. Een abstract begrip voor een probleem dat zó groot en ongrijpbaar lijkt dat je het gevoel kunt hebben dat het een probleem van een andere planeet is. Hoe vaak wetenschappers en journalisten ook waarschuwen voor het grote gevaar van onze milieuproblemen, het blijft lastig om écht de urgentie te voelen van wat er aan de hand is. Leonardo di Caprio brengt daar met zijn documentaire ‘Before the Flood’ verandering in. Deze week was ik aanwezig bij het Green Up Your Life event georganiseerd door Elke Salverda en Emanuelle Vos in samenwerking met National Geographic Channel in de Chicago Social Club en deze documentaire was een eye-opener. Waarom leg ik je hier uit.

Before the Flood: klimaatverandering en wat je er aan moet doen

Samen met regisseur Fisher Stevens reisde di Caprio onder andere naar China en India, de eilandenrepubliek Kiribati, Sumatra en het noordpoolgebied om de gevolgen van klimaatverandering in beeld te brengen. Hij praat met mensen als Barack Obama, Ban Ki-Moon en Elon Musk en neemt je mee langs de oorzaken, gevaren en potentiële oplossingen van ons klimaatprobleem. De beelden zijn prachtig, maar snijden recht door je hart. De boodschap is meteen kei hard duidelijk; klimaatverandering is een probleem van ons allemaal en daar moeten we zo snel mogelijk wat aan doen. Als je veel reist ben je je er misschien al bewust van, maar ook op je eigen vertrouwde omgeving heeft het invloed en kun je er wat aan doen!

Gratis bekijken op National Geographic

Om het belang van het onderwerp duidelijk te maken, laat National Geographic de documentaire ‘Before the Flood’ vanaf vanavond een week lang gratis zien. Vanavond om 22.00u op National Geographic Channel en daarna gewoon op internet.

P.S., vanavond geen tijd? Bij De Correspondent leggen ze in het thema ‘Klimaatverandering’ duidelijk en overzichtelijk uit wat er precies aan de hand is rondom klimaatverandering en waarom we ons hier zorgen over moeten maken.

Is klimaatverandering een onderwerp voor jou?

Anne van der Ven

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!