tips Travel

Kopenhagen voorbereidingen

reistips kopenhagen voorbereiden

Zaterdag vertrek in naar Kopenhagen voor een ontdekkingsreis in de Deense stad. Ik hoor zoveel leuke verhalen, dat wil ik zelf ervaren. Ik ben inmiddels al begonnen met de voorbereidingen: ik slaap in het First Hotel Twentyseven, kreeg via het Verkeersbureau van Denemarken een leuk informatiepakket toegestuurd en heb al een lange lijst met tips ontvangen via o.a. Twitter, Pinterest en blogs. De weersvoorspellingen zijn niet heel best, veel regen, dus ik ben druk met het voorbereiden van outfits. Gelukkig heb ik al een aantal fijne herfstfavorieten gescoord, die daar goed van pas komen.

Een overzicht van items die op al mijn reizen in herfst en winter meeneem:

Copenhagen exploring

Volgens mij zijn een camel mantel, hoed en winterse weersomstandigheden bestandigde tas de items waar je in moet investeren om iedere winter stijlvol en warm door te komen. Met een goede shawl, nagellak en sportieve laarsjes maak je je outfit af en kan je comfy voor de dag komen en lekker lang door de stad heen slenteren.

Design & fashion

Kopenhagen staat bekend om de vele design winkels, modemerken en bijzondere inrichting. Ik kan niet wachten om dat met eigen ogen te gaan ontdekken. Op deze trip kan ik natuurlijk niet aankomen met een saai notitieboekje, iedere reis maak ik notities in een ander boekje. Zo heb ik voor mijzelf altijd een handig overzicht en kan ik snel aantekeningen terug vinden. Speciaal voor Kopenhagen gaat de Hay mee. Mijn designhart gaat steeds iets harder kloppen, was het maar vast zaterdag…

Healthy food

Behalve fancy uitziende winkels, restaurants en huizen staat Kopenhagen ook bekend om het gezonde eten. Veel vis, het typische smörrebröd en granola. Komt goed uit met mijn suikervrije dieet, ik heb er bijna het idee dat ik alles daar gewoon kan eten! In Denemarken is ongezond eten stukken duurder door een speciale ‘fat fee’, extra belasting. Goed initiatief! Ik ben heel benieuwd naar het eten, of mijn verwachtingen uitkomen. Volgens mij gaat het in ieder geval een gezond weekend worden. Eten, veel lopen en bij mooi weer, pak ik lekker op z’n HollandsDeens de fiets, het meest gebruikte vervoersmiddel in de stad.

Heb jij tips voor Kopenhagen? Ik hoor ze graag!

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte