Travel

Koperen Kees

Na een heerlijke avond uitgebreid dineren voel ik me vandaag een stijve Harry, met een rubberen tong. Door de comfortabele bank gelukkig geen houten Klaas, maar wat een heerlijk avondje was dat bij Koperen Kees in Zwolle.

Koperen Kees is onderdeel van het ‘Librije-imperium’. Beloond met een Bib Gourmand weet je dat je daar goed kunt eten voor een aardige prijs. In het kader van de Restaurantweek wilde ik lief verrassen met een etentje, omdat we vier jaar samen zijn. En dan graag met een etentje waarbij geen carpaccio of biefstuk geserveerd werd, want dat dat lekker is weten we nu wel.

We waren al eerder in Koperen Kees geweest, om een drankje te doen voorafgaand aan de theatertour van Trijntje Oosterhuis. Koperen Kees zit namelijk in hetzelfde pand als theater De Spiegel. Het ziet er prachtig uit, modern, design maar wel warm en uitnodigend.

De Restaurantweek is in het leven geroepen om het voor iedereen mogelijk te maken eens te ervaren hoe het is om in een sterrenrestaurant of kwaliteitsrestaurant te eten. Voor €25,00 per persoon krijg je 3-gangen. Een hele schappelijke prijs. Om het af te maken namen wij ook een 4e gang en een wijnarrangement, maar je bent maar een keer vier jaar samen.

Er was een menu samengesteld wat iedereen met een beetje smaak wel aansprak; op de huid gegaarde Kabeljauw, Coq au Vin, een kaasplank van Hollandse boerenkazen met perenmosterd en een ananaschocolade-dessert na. Omdat ik (hopelijk tijdelijk) geen vlees en eiwitrijk voedsel eet, kreeg ik heerlijke vegetarische sushi (heel apart, sushi gemaakt met alleen groenten en paddestoelen, erg lekker) en als hoofdgerecht taartjes van knolselderij met eekhoorntjesbrood. Officieel mag ik ook geen chocolade, maar daar heb ik gister een uitzondering voor gemaakt. Maar goed ook, want het dessert was orgastronomisch lekker.

De avond zat goed in elkaar, de tijden tussen de gangen waren precies goed, de wijnen smaakten goed (dat ik niet van rozijnen hou geeft niets, de Roemeense wijn paste wel uitstekend bij de kazen) en ook de Oostenrijkse dessertwijn wist me te verrassen. De bediening was uitstekend en dankzij hun was de avond helemaal geslaagd. Toch ruim drie uur getafeld, leuke gesprekken gehad met lief, genoten van het heerlijke eten en de sfeer. Absoluut een aanrader om eens te gaan eten, ook buiten de restaurantweek om zijn er schappelijke arrangementen (hoofdgerecht en drankje voor €16,50) en is Koperen Kees het proberen waard.

En lief heb ik kunnen overtuigen van aparte smaakcombinaties en onbekende gerechten. Erg mooi vond ik dat hij ontdekte wat de wijnen bij de gerechten bijdroegen, want als je dat proeft, kun je optimaal genieten van de smaaksensaties.

De Restaurantweek duurt nog tot vrijdag, er zijn nog restaurants die niet volgeboekt zijn waar je lekker kunt lunchen of dineren. Wij hebben onze portie gehad, ons volgende etentje wordt nu echt De Molenmeester. Heerlijk genoten, dat wordt vanavond bij het eten even omschakelen 🙂

Geen gezellige fotootjes van ons of van het restaurant, avondje telefoons thuis gelaten en alleen aandacht voor elkaar gehad. Was een heerlijke avond.

Koperen Kees