amsterdam tips

KunstRAI

Vanavond is de opening van alweer de 29e editie KunstRAI. Op de beurs kun je van 15 tot en met 20 mei hedendaagse autonome en toegepaste kunst. Verdeeld over 60 ‘stands’ is beeldende kunst, vormgeving en design te bewonderen, voornamelijk uit Nederland en België.

KunstRAI Amsterdam

Kunst hoeft niet moeilijk te zijn, laat staan onbetaalbaar. Dat is een van de insteken van de KunstRAI. Door verschillende moderne kunstwerken bij elkaar te brengen, zie je dat kunst zonder grenzen is, onbeperkte mogelijkheden heeft. Qua opzet lijkt het een beetje op de PAD Parijs, waar ik een maand geleden was. Kunst heeft in Nederland vaak iets ‘belerends’, als je geen uitgesproken smaak hebt of een achtergrond daarin, wordt je vaak niet serieus genomen. Daarom vind ik het juist zo leuk om te gaan. Ik heb nog geen uitgesproken smaak, ik weet dat ik hou van modern en het absurdisme vind ik intrigerend. Dalí is een van mijn favorieten en ik zoek eigenlijk iemand uit deze tijd die met hem te vergelijken is. Op kunstbeurzen ontdek je nieuw talent, nieuwe stromingen en kun je jezelf op kunstgebied ontwikkelen. Waarom zijn bepaalde elementen wel of juist niet mooi? Zit er logica in? Moderne kunst kan soms heel ver gaan, ontdekte ik in in het AMoYa in Praag, maar ook erg tot de verbeelding spreken. Juist dat maakt kunst zo bijzonder.

[adsense]

Houd jij van kunst en ga je wel eens naar een beurs? Of is de drempel om een museum in te gaan al hoog en cultureel genoeg voor jou?

Openingstijden KunstRAI 2013

De openingstijden van de KunstRAI 2013:

  • donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 20.00u
  • zondag en maandag van 13.00 – 18.00u

Mocht je je op 1e of 2e Pinksterdag vervelen, dan is de KunstRAI een goed idee.
Entreekaarten kosten online € 12,50, aan de deur € 15,00.

KunstRAI-2013

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte