Travel

KVK

Eigenlijk was ik al begonnen met een ander blogje, maar vanmiddag werd ik via Twitter getipt over de Kinderen voor Kinderen verkiezing. Het koor bestaat dit jaar 30 jaar en daarom kun je je stem uitbrengen op een liedje tussen 1980 en 1989. Ik kom uit ’85 en ken dus echt niet alle liedjes, maar heb de rest van de middag tussen het schrijven door heerlijk oude nummers terug geluisterd en foute clipjes gekeken.

Samen met lief, die nog ziek thuis zit en zusje die taart kwam bakken, alle liedjes die in ons opkwamen geluisterd en meegezongen. De clipjes ondertussen beschrijvend en ons herinnerend. Nostalgie alom. Want allemaal zaten we op zaterdagavond gedoucht en wel voor de tv. Wat er precies zo leuk aan was? Niet de rollende R of de mooie kinderen. Niet Karin Bloemen, Anita Meyer of Paul de Leeuw die het presenteerden of kwamen leuken.

De teksten zijn nog steeds grappig en makkelijk te onthouden, de wijsjes blijven in je hoofd zitten en hoe verdrietig sommige liedjes ook zijn, je wordt er altijd vrolijk van. Inmiddels heb ik het hele lijstje waar je op kan stemmen bekeken, maar weet ik het nog steeds niet. Wat is nou mijn favoriet? Als ik afga op het liedje wat ik volledig uit mijn hoofd ken, wint ‘Waanzinnig gedroomd’. Of ‘Op een onbewoond eiland’. Of toch ‘Tietenlied’. ‘Ochtendhumeur’ past erg goed bij mij, ‘Ruim je kamer op’ is geschreven voor mijn zusje en ‘Vakantieliefde’ bleek het lievelingsliedje van lief.

Ik pleit voor een zaterdagavond Kinderen voor Kinderen. Uitgezonden op groot scherm in de kroeg, waar je verzameld met al je vriendjes en vriendinnetjes van ‘vroeger’. Onder het genot van een drankje meezingen met de liedjes, herinneringen ophalen en lachen om de outfits die voorbij komen. Ik mag het mijn moeder niet kwalijk nemen, maar kan me echt niet voorstellen dat het ooit ‘in’ was om een zelfgemaakte broek met bijpassend haarfrutsel te dragen. Of de bloemetjesjurken gemaakt door oma. De gebreide truien met muizen of katten erop, met daarbij een staartje op zij, opgesierd door linten in bijpassende kleur. Of de playbackshows en gymuitvoeringen, gehuld in de meest verschrikkelijke outfits. Hoe fout. Maar zo mooi. Die goede ouwe tijd 🙂

Kinderen Voor Kinderen

Stemmen op je favoriete Kinderen voor Kinderen liedje kan hier. Laat even weten waar je op gestemd hebt, dan kies ik gewoon een liedje waar niemand op heeft gestemd. Ik kom er toch niet uit.