Weekendtips

Laad je batterij op. Weekendtips voor week 44: 1, 2 en 3 november.

weekendtips

De zomer is definitief voorbij. De Indian Summer liet even of zich wachten, maar ook die heeft de deur inmiddels achter zich dichtgetrokken. De uit de kast gehaalde winterjassen hebben we inmiddels hard nodig. En vanochtend tijdens een wandeling bedacht ik me dat handschoenen  aantrekken geen slecht idee zou zijn geweest.

Maak je geen zorgen, we proberen je zeker niet een dubbele dosis herfstdip aan te praten. Om dat te voorkomen serveren we je deze week extra fijne verwen-jezelf-weekendtips. Na het feesten op ADE is het misschien wel even fijn om een stapje terug te doen en voor wat rustiger vermaak te kiezen. Laad je batterij op met onze weekendtips van week 44.

Affordable Art Fair @ De Kromhouthal

Kunstbeurzen kunnen overweldigend zijn. Qua grootte en al helemaal qua prijzen voor de kunstwerken. The Affordable Art Fair opent haar deuren voor de 14de keer van 31 oktober t/m 3 november 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Met meer dan 80 nationale en internationale galeries is er kunst voor iedereen. Nu is het ook weer niet zo dat de kunstwerken op The Affordable Art Fair gratis worden weggegeven, maar een kijkje nemen kan zeker geen kwaad. Wie weet loop je daar wel met een prachtig kunstwerk op jouw naam gekocht de deur uit. Koop je tickets via de link.

Grapedistrict verzorgt een speciale wijnproeverij. Gekoppeld aan verschillende kunstthema’s zijn er zijn 20 zorgvuldig geselecteerde wijnen te proeven. Aparte tickets voor de proeverij kun je hier kopen.

Sunday Boozy Brunch @ Persijn

Zondagochtend… het ultieme moment om heerlijk uit te slapen, het rustig aan te doen en uitgebreid te brunchen. Bij Persijn begrijpen ze dat als geen ander. Daarom organiseren ze samen met Ketel One elke eerste zondag van de maand de Sunday Boozy Brunch. Op deze zondag ben je welkom tussen 12:30 en 15:30 uur en geniet je onbeperkt van de lekkerste eitjes, pannenkoeken en taartjes. Het menu vind je hier. Gelegen op de 22ste verdieping van het Hotel QO bij het Amstelstation vind je deze classy “Dutch Eatery”. Boozy brunch with a view!

Last-minute herfstbestemmingen in eigen land.

Het goudkleurige deel van de herfst is eindelijk gearriveerd. Rode paddestoelen met witten stippen komen al een tijdje omhoog en de bladeren veranderen nu dan ook van groen naar orange, rood en bruin. Denk jij bij de herfst vooral aan regen, donkere wolken en regenjassen? Dat kan, maar de herfst heeft ook zo veel moois te bieden. Want er is niets is zo heerlijk om er dan samen even uit te gaan. Maak een verfrissende herfstwandeling en laat je daarna binnen op warmen met een dampende kop thee of een mooi glas wijn in je handen. Het wordt tijd om de herfst te vieren. We delen de mooiste Nederlandse plekjes, want waarom ver reizen als we dit in de buurt hebben?

Mooirivier
 @ Dalfsen

In de omgeving van de Vechtdal ligt hotel Mooirivier. In dit prachtige (onontdekte) stukje Nederland ontsnap je niet alleen aan de dagelijkse drukte. Je wordt hier wakker in een adembenemende omgeving waar je door de rust bewust kunt genieten van alles om je heen. En met name in de herfst. Dan is de natuur misschien wel op z’n mooist. Van geelkleurende bladeren in allerlei vormen tot aan het bewandelen van een knisperend pad tussen de hoge bomen. 

Wakker worden bij Mooirivier is bijzonder. Vanuit je bed kijk je op een brede stromende rivier en weilanden. Daarover straalt er een gouden gloed door de opkomende zon. Bewandel de kronkelende paden in het aangrenzende natuurgebied of fiets langs historische landerijen en kastelen. Een luxe hide away waar je even vrij neemt van de stad terwijl een nachtje (of twee) hier energie geeft om de hectiek van alledag weer te trotseren.

Uitzicht Mooirivier

Blooming
 @ Bergen

In het noorden van het land ligt het artistieke plaatsje Bergen. Wat deze plek zo fijn maakt om naar toe te gaan, is met name het aanbod van de natuur. Perfect voor een gezellig familieweekend, maar ook ideaal om solo ontspanning op te zoeken of om met je lief een weekendje weg te gaan. Midden in de bosrijke natuur vind je namelijk blooming hotel dat ook dichtbij de duinen en het strand ligt. Niet alleen een fijn plekje om te wandelen, maar ook op uit te waaien op het strand en in het plaatsje een warme choco te drinken. Of proef het eigen biertje bij blooming, de Bergensche Blos.

Biertje Bergensche Blos

De Blanke Top
 @ Cadzand

Een weekendje weg in eigen land. Niet nieuw, maar wel ontzettend fijn. Je bent er zo, belast het milieu minimaal en stiekem is Nederland gewoon ontzettend mooi. Bij Hotel de Blanke Top kom je deze herfst helemaal tot rust. Word wakker van het geruis van de zee en ga lekker uitwaaien op het strand. Daarna opwarmen en ontspannen in de spa om je vervolgens culinair in de watten te laten leggen bij één van de drie restaurants. Hier toveren getalenteerde chefs met alle gemak gastronomische kunstwerkjes op tafel.

Uitzicht strand Cadzand

Als dat geen ontspanning is…! Geniet van je weekend!