amsterdam

Laatste weekend van 2012

dvars amsterdam

Wow, alweer het laatste weekend van dit jaar. Waarschijnlijk heb je weinig spannends gepland en ben je nog aan het uitbuiken van de kerstdagen, je voorbereidend op maandagavond. Ik heb er een relaxte, nuttige dag van gemaakt. Flink huisgehouden in mijn huis en spullen uitgezocht die ik niet of nauwelijks meer gebruik. Volgende week gaat mijn kledingkast er aan geloven, maar dit lucht ook al lekker op. Nu maar hopen dat ik er anderen via Marktplaats blij mee kan maken. Om toch je weekend nog een beetje up te spicen, heb ik hier een aantal tips voor je.

Dvars

Een paar weken geleden was ik bij de opening van de nieuwe cocktailbar Dvars; taste, talk & drink. Onder leiding van Andrew Nicholls is het pand in de Reguliersdwarsstraat in een nieuw jasje gestoken en kun je er nu behalve cocktails drinken ook sigaar roken, een hapje eten of een after work. Andrew is gepassioneerd over zijn zaak en zijn passie, cocktails. Dat is te zien aan de cocktails die bij Dvars worden geserveerd en zijn verhaal tijdens de proeverij. Deze spot is een must voor je volgende avond stappen, zoals de naam al doet vermoeden is dit niet zomaar een cocktailbar! Dvars is open van dinsdag tot en met zondag van 17 tot 3 uur.

dvars

dvars-amsterdam

BAUT

Ben je nog op zoek naar een spot om straks te eten of morgen te lunchen? BAUT is een nieuwe, tijdelijke hotspot waar je voor 1 januari 2014 geweest moet zijn, want dan sluiten ze weer hun deuren. Ze pretenderen creatief, dynamisch, toegankelijk, tijdelijk en divers te zijn, maar lekker eten is het belangrijkst. Geen woord van gelogen, want de lunch is prima, op wat foutjes in de communicatie tussen bediening en keuken na. De bruschetta’s vallen wat klein uit en niet alle ingrediënten staan op de kaart vermeld (eiersalade met truffel, na een overkill aan truffel kan ik het niet meer ruiken!). Geen tijd voor een uitgebreide maaltijd, dan is BAUT ook een prima plek voor een warme choco of een wijntje na een werkdag!

Biosje pakken

Geen zin om bank te houden of je op te doffen voor een wilde avond? Doe dan net als ik, pak een biosje. Rialto is bij mij om de hoek en heeft vooral cult films zoals Amour en Jagten (beide nog op mijn wishlist). Vanavond ga ik naar Life of Pi in Pathe City, vooraf ga ik een hapje eten bij Palladium, waar ze de beste ceasar salad van Amsterdam serveren voor zover ik nu geproefd heb. Een lekker chill avondje en toch buiten de deur. Fijn weekend!

PS De komende dagen ga ik de hotspots Roses’ Cantina en Ibericus uitproberen, iemand al geweest?

Sabine de Witte