amsterdam

Laklak nagels

Nagellak fanatic

Als nagellak fanatic kennen we allemaal het probleem: je hebt je nagels in een zomers kleurtje gelakt en gaat 2 weken op vakantie. Het liefst wil je er dan niet meer naar omkijken, maar na dag 3 zijn de chipjes niet meer om aan te zien. Remover ontbreekt, dus ga je met peuterwerk en je tanden aan de slag om de restjes er af te krijgen. Slecht voor je nagels en weg is je leuke kleurtje. Als ik geen nagellak draag, dan wil het nog wel eens gebeuren dat ik in volledige concentratie ineens mijn halve nagel afbijt. Slechte gewoonte, I know. Met gelakte nagels kan ik er keurig vanaf blijven, zelfs als ik ben verdiept in een film of boek. Mocht je mij tegenkomen met ongelakte nagels, sla gerust mijn vingers uit m’n mond. Met zoveel reisjes kom ik weinig aan nagels lakken toe. Spijtig van al die lakjes die in de koelkast staan te wachten voor showtime, maar ik kies meestal een kleur die niet te gek is en bij al mijn outfits past. Ja, ik ben zo obsessed dat ik mijn koffer in pak op basis van de kleur van mijn nagels…

Laklak: 3 weken nagellak vrij

Iets meer dan 3 weken geleden besloot ik om een ‘lange’ termijn oplossing te kiezen. Ik wist dat mijn reisagenda steeds maar 1 dagje Amsterdam tussen de tripjes door had staan, en die dagen prop ik altijd van begin tot eind tjokvol. Geen tijd voor mooie nagels dus. Bij Laklak waren drie nagellak vrije weken beloofd en zou ik me niet druk hoeven maken om een chipje hier of een deukje daar. Laklak lijkt gewone nagellak en zo wordt het ook toegepast. Alleen hardt uit als een gel. Alle voordelen van een kunstmatig over je eigen nagel geplaatste gelnagel en daarnaast versterkt het je eigen nagels ook nog eens. Tel daar snel drogen bij op, een tiental verschillende kleuren waaruit je kan kiezen, de gezellige Options omgeving waar de Laklak dames je voorzien van trendy longlasting nails en het gemak bij op en je zou zelf niet meer aan het nagels lakken willen.

laklak gelnagellak op m'n nagels

Vers van de Laklak studio!

laklak nagel na anderhalve week

Anderhalve week laklak nagellak op m’n nagels. Nog helemaal gaaf, alleen de ruimte tussen de lak en m’n nagelriem vond ik hier al wat te groot.

Mijn laklak ervaring

Wat is mijn ervaring na bijna 3 weken laklak nagels? Het opbrengen gaat inderdaad makkelijk. Ik koos voor een kleur die leek op Chanel’s June. Veilig, matchend bij veel outfits en zomers. De manicure en het lakken ging allemaal prima, gezellig gekletst met Jessy, een van de oprichtsters. Tussen de laagjes door droog je je nagels in een UV-lamp, zodat de gel goed uithardt. Meteen na het aflakken kun je alles doen wat je wilt, de gellak is stootvrij. De dag erna was het ‘moving day’ naar mij nieuwe kantoor, meteen een goede test. Toen ik na een dag handjes wapperen ’s avonds mijn nagels bekeek, was er geen deukje of chipje te bekennen. Score! Daarna vertrok ik weer naar het buitenland. Met keurig gelakte nagels waar ik niet meer naar om hoefde te kijken. Daar was het lekker weer en mijn eigen nagels groeiden als kool. Na anderhalve week was de gellak nog steeds strak en onbeschadigd. Alleen werd de ruimte tussen mijn nagelriemen en de nagellak steeds groter, iets wat ik ontzettend lelijk vind. Ik besloot er een ander kleurtje lak overheen te lakken, omdat ik stiekem alweer was uitgekeken op de lichtoranje kleur. Parijs kwam in zicht en daar wilde ik graag met fel oranje nagels vlammen. Het resultaat van erover heen lakken heb ik nog geen dag laten zitten. Afschuwelijk vond ik het, omdat de gellak duidelijk te zien was. Niet door de kleur, maar door de dikte van de lak.

Ongelakt

’s Avonds heb ik met veel moeite de laklak nagellak van mijn nagels weten te krijgen. Ik kreeg een handig setje met alle benodigdheden om de lak er zelf af te halen, tijd om het te laten doen had ik helaas niet. De volgende keer zou ik daar zeker tijd voor vrij maken, want het zelf verwijderen vond ik vreselijk. Na 2x ruim 25 minuten mijn nagels in de gedoopte remover aluminium folietjes te zetten (waardoor je dus echt niets anders kunt doen, grr!), zat de lak er nog net zo vast op. Na heel veel watjes met aceton, gepeuter en getrek kreeg ik de lak er eindelijk af. Om ze een dag rust te geven en vervolgens weer in de lak te zetten want de volgende dag vertrok ik naar Parijs. Of ik weer laklak nagels zou nemen? Ik denk het niet. Ik wissel liever regelmatig van kleur en stiekem is het reizen een perfect excuus om overal een nieuw lakje te kopen. Een tijdje kocht ik de lakjes van Mavala, vooral voor de naam, meestal mijn volgende reisbestemming. Londen, New York, Geneva, Munich, Amsterdam. Leuke voorbereiding van je trip! Ben je minder snel op de kleur uitgekeken? Dan is Laklak zeker een goed idee, het scheelt je een hoop tijd!

Wat is er zo leuk: 3 weken lang geen omkijken naar je nagels
Wat kan er beter: maak een afspraak voor het verwijderen van de lak, scheelt een hoop frustratie
Extra punten: de Laklak dames zijn ondernemend en gezellig, da’s een stuk socialer dan een laksessie in je eentje in de badkamer. De prijs is ook leuk: € 32,50 voor het lakken, wil je ze ook laten verwijderen dan betaal je € 10,00 extra. Dat zijn nog geen 2 Chanel lakjes!

laklak

Sabine de Witte