Travel

Langs de lijn

Niets is vervelender dan langs de lijn moeten toekijken, niets te kunnen doen. Afwachten. Helaas zijn zulke situaties onvermijdelijk. De een geeft daar makkelijker aan toe dan de ander, die opstandig wordt en stampij gaat maken als de touwtjes uit eigen handen zijn. Toch is er geen andere oplossing dan rustig blijven, de tijd zal het uitwijzen.

Makkelijk gezegd natuurlijk, zeker als je er wat verder van af staat. De beste stuurlui staan aan wal, ook als ze geen kaas hebben gegeten van dat vakgebied. Iedereen wil en heeft het beste met je voor. Ook niet makkelijk als jij in het veld staat, maar op pauze wordt gezet en net als de toeschouwers maar moet wachten op wat komen gaat.

We willen allemaal regisseur zijn in onze eigen film. Iemand inhuren voor het geluid, de make-up of muziek is geen probleem. Dat is tijdelijk, daarna heb je het zelf weer voor het zeggen. Is de bedoeling.

Laten we hopen dat er snel een einde komt aan de onzekerheid, de verplichte passieve houding die je daarbij aan moet nemen. De tijd zal uitwijzen wat het lot voor ons in petto heeft.