Reistips

Lekker simpel?!

Zo af en toe hebben we hier in huis een felle strijd om de afstandsbediening en tv. Niet tijdens voetbal, want dat kijkt mijn lief niet (alleen wedstrijden van Nederland kijkt ie, maar ook geen oefenpotjes). Nee, vooral als er programma’s op RTL 5, Veronica of SBS6 worden uitgezonden. Programma’s als De Gouden Kooi, WipeOut, Take me Out, Can’t buy me love, Daten in het donker, De Hoofdprijs en natuurlijk niet te vergeten de Gooische Meisjes.

Flo, Bo, Paulien, Kim en Leslie

Flo, Bo, Paulien, Kim en Leslie

Programma’s die het bloed onder m’n nagels vandaan halen. Het hoeft echt niet altijd serieus, maar programma’s als De Wereld Draait Door, Man Bijt Hond en Editie NL hebben hier altijd een leuke balans in. Je steekt er nog wat van op zeg maar.

Gisteravond heb ik maar een avondje te simpele tv toegestaan. Van de Gooische Meisjes in de Bijstand door naar Lekker Slim. Bij die laatste moet ik toegeven, dat ik soms mijn lachen niet kon verbergen. Iets wat ik natuurlijk altijd dapper probeer om mijn punt te maken. Desi Bouterse was een vrouw, Nelson Mandela kon net zo goed in november hebben gemoord en Spanje ligt bij Australië. Hoe dom kun je zijn? Het moet bijna wel in scene gezet worden. Want hoe kun je anders zo wereldvreemd zijn? Iemand wel eens Felatio op de kaart bij de Italiaan zien staan? Die zou dan net zo populair worden als de bananenbar in Amsterdam. En de Gooische Meisjes in de bijstand, tja. Die steken er in ieder geval wat van op, moeten echt werken (vrijwilligerswerk) en zullen over een paar weken echt op een houtje bijten. Ik vraag me af hoe lang ze dit bij blijft. Want zodra ze hun luxeleventje were hebben opgepakt, zijn ze zelf weer het belangrijkste.

Nee, zulke simpele tv is niet aan mij besteedt. Doe me dan maar een avondje Discovery of National Geographic. Al teken ik vanavond, na de uitzendingen over Dodenherdenking, gewoon voor Grey’s en Verborgen Gebreken. De documentaire Nooit meer Laf kijk ik later lekker op m’n dooie gemakkie via uitzendinggemist. Want je denkt toch niet dat mijn lief daar naar gaat kijken?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nsP51d4GfwE]