gili's corner

Bedtime Stories, (wel) lekker slapen met Gili

Gili's bed Droomvisie

Chagrijnig door de pijn in mijn rug

Nee, nee, ik wil dit artikel niet als een pain in the ass beginnen, maar het is nou eenmaal zo dat ik al een tijd niet kan slapen door de pijn in mijn rug. Ik ben chagrijnig, kan me niet focussen, en loop als een oma van 80 de deur uit naar mijn werk. Ik weet het, allemaal ‘champagne problems’. Maar als PR-manager is een ongezellige attitude niet echt optimaal. Echt waar, ik heb alles al geprobeerd. Van dure fysio’s, deep tissue massages bij duistere Thaise massagesalons tot aan hot yoga stretches, kamillethee en meditatie.

Een 5-sterrenbed en 7 uur slaap deed wonderen

Totdat ik onlangs een week in het buitenland in een luxe 5-sterren resort in een heerlijk bed sliep en elke dag lichtvoetig, met minimaal 7 uur slaap op zak opstond. Ik voelde mij als herboren. Hoe kan het dat een bed zoveel impact op je slaap heeft? En wat doet minder slaap met een mens?

Slaaptekort-crisis

Uit onderzoek blijkt dat slechte slaapgewoonten onze gezondheid, besluitvorming, werk, relaties, geluk en zelfs ons seksleven ondermijnen. We zitten schijnbaar midden in een slaaptekort-crisis. Door werk, social media en een leuk sociaal bestaan wordt het belang van een goede nachtrust en genoeg slaap vaak vergeten, aldus de schrijfster Arianna Huffington van het boek de ‘Slaaprevolutie’. En ja die problemen ondervind ik ook. Vroeger, toen ik nog studeerde kon ik donderdag, vrijdag en zaterdag uitgaan tot 05:00 uur s’ochtends en had ik de volgende dag nergens last van. Als ik mij nu een enkele keer in het entertainment area- ook wel bekend als het Leidseplein- begeef, dan moet ik een week bijkomen. Maar goed ik dwaal af, ik ga actie ondernemen! Het begint bij de aankoop van een nieuw bed!

Begin met een goed bed

Het vinden van een geschikt bed zal toch niet zo moeilijk zijn denk je? Nou dat is het dus wel! Na tien verschillende winkels en semi-autoverkoop types met salespraatjes word ik gek. Ik ga van waterbed naar pocketveer met zeven lagen natuurschuim en toppers van verschillende kwaliteiten. Ik heb alles gezien, geaaid en gevoeld en eindig in een winkel waar ik met Griekse bergthee en zachte microbiotische sloffen bijna overgehaald word om een ‘rib uit mijn lijf’-bed met natuurlijke vezels te kopen. Nee Gili, kom op focus!

De beste beddenzaak gevonden: Droomvisie

Ok, de zoektocht gaat verder en ik struin alle online webwinkels en consumentengidstips af. Hoe doen mensen dit? Een bed online kopen, hoe dan? Je wilt er toch op zijn minst een keer op proefliggen? Een paar dagen later krijg ik een gouden tip die ik graag met jullie wil delen.

 photo Gili Droomvisie.jpgDe beste beddenzaak, met de beste service en het beste aanbod aan verschillende soorten bedden heet Droomvisie. Ze zitten in Wassenaar en Voorschoten, maar dat was voor mij het ritje vanuit Amsterdam meer dan waard. Normaal ben ik niet van de reclame van winkels, maar deze familiezaak is een verhaal apart. Ze nemen echt de tijd, proberen niet zomaar iets te verkopen en kijken naar je lichaamsbouw, gewicht en behoefte. Ik heb er geloof ik meer dan twee uur gezeten en uiteindelijk mijn ‘droombed’ gevonden, dankzij goed advies van Droomvisie. Nu nog een droomprins! Haha, nee grapje, die heb ik al gevonden. Alleen mijn McDreamy is eerder een McSnurkmehelemaalwezenloos, dus daar moet ook aan gewerkt worden. Ik moet bekennen dat er een maand later een wonder is geschied. Ik heb namelijk geen rugpijn meer en slaap als een roos in mijn nieuwe heerlijke bed.
 photo Droomvisie Gili.jpg

Herken je mijn verhaal en heb jij ook slaapproblemen? Hierbij nog wat handige tips van deze inmiddels vrolijke, uitgeruste meid 😉

Vier handige tips om lekker te slapen

1. Volgens slaapwetenschappers is 18 graden Celsius de beste slaapkamertemperatuur. Zorg voor goede ventilatie; frisse lucht heb je nodig voor een gezonde slaap.

2. Overdag flink bewegen helpt je ’s nachts aan een betere slaap. Het beste tijdstip om te sporten is ’s middags of de vroege avond, minstens een half uur. Hoewel beweging in de ochtend ook een goed effect heeft, moet er ’s ochtends langer worden gesport om de slaapkwaliteit gunstig te beïnvloeden. Yin yoga of yoga Nidra zijn rustige yogavarianten die de slaap bevorderen.

3. Neem ’s avonds een half uur voor het slapen een glas melk of een banaan, of nog liever een combinatie van deze twee in de vorm van een smoothie. In melk en banaan zitten stoffen die het melatoninegehalte gunstig beïnvloeden.

4. Cafeïne, zwarte thee, chocolade en cafeïnehoudende cola kunnen je ’s nachts uit de slaap houden, zeker als je deze voedingsmiddelen ’s avonds gebruikt. Maar ook het drinken van veel koffie en/of cola overdag kan ’s nachts via stresshormonen je slaap verstoren.

Gili Papier