Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

gili's corner

Bedtime Stories, (wel) lekker slapen met Gili

16/09/2017
Gili's bed Droomvisie
Reading Time: 3 minutes

Chagrijnig door de pijn in mijn rug

Nee, nee, ik wil dit artikel niet als een pain in the ass beginnen, maar het is nou eenmaal zo dat ik al een tijd niet kan slapen door de pijn in mijn rug. Ik ben chagrijnig, kan me niet focussen, en loop als een oma van 80 de deur uit naar mijn werk. Ik weet het, allemaal ‘champagne problems’. Maar als PR-manager is een ongezellige attitude niet echt optimaal. Echt waar, ik heb alles al geprobeerd. Van dure fysio’s, deep tissue massages bij duistere Thaise massagesalons tot aan hot yoga stretches, kamillethee en meditatie.

Een 5-sterrenbed en 7 uur slaap deed wonderen

Totdat ik onlangs een week in het buitenland in een luxe 5-sterren resort in een heerlijk bed sliep en elke dag lichtvoetig, met minimaal 7 uur slaap op zak opstond. Ik voelde mij als herboren. Hoe kan het dat een bed zoveel impact op je slaap heeft? En wat doet minder slaap met een mens?

Slaaptekort-crisis

Uit onderzoek blijkt dat slechte slaapgewoonten onze gezondheid, besluitvorming, werk, relaties, geluk en zelfs ons seksleven ondermijnen. We zitten schijnbaar midden in een slaaptekort-crisis. Door werk, social media en een leuk sociaal bestaan wordt het belang van een goede nachtrust en genoeg slaap vaak vergeten, aldus de schrijfster Arianna Huffington van het boek de ‘Slaaprevolutie’. En ja die problemen ondervind ik ook. Vroeger, toen ik nog studeerde kon ik donderdag, vrijdag en zaterdag uitgaan tot 05:00 uur s’ochtends en had ik de volgende dag nergens last van. Als ik mij nu een enkele keer in het entertainment area- ook wel bekend als het Leidseplein- begeef, dan moet ik een week bijkomen. Maar goed ik dwaal af, ik ga actie ondernemen! Het begint bij de aankoop van een nieuw bed!

Begin met een goed bed

Het vinden van een geschikt bed zal toch niet zo moeilijk zijn denk je? Nou dat is het dus wel! Na tien verschillende winkels en semi-autoverkoop types met salespraatjes word ik gek. Ik ga van waterbed naar pocketveer met zeven lagen natuurschuim en toppers van verschillende kwaliteiten. Ik heb alles gezien, geaaid en gevoeld en eindig in een winkel waar ik met Griekse bergthee en zachte microbiotische sloffen bijna overgehaald word om een ‘rib uit mijn lijf’-bed met natuurlijke vezels te kopen. Nee Gili, kom op focus!

De beste beddenzaak gevonden: Droomvisie

Ok, de zoektocht gaat verder en ik struin alle online webwinkels en consumentengidstips af. Hoe doen mensen dit? Een bed online kopen, hoe dan? Je wilt er toch op zijn minst een keer op proefliggen? Een paar dagen later krijg ik een gouden tip die ik graag met jullie wil delen.

 photo Gili Droomvisie.jpgDe beste beddenzaak, met de beste service en het beste aanbod aan verschillende soorten bedden heet Droomvisie. Ze zitten in Wassenaar en Voorschoten, maar dat was voor mij het ritje vanuit Amsterdam meer dan waard. Normaal ben ik niet van de reclame van winkels, maar deze familiezaak is een verhaal apart. Ze nemen echt de tijd, proberen niet zomaar iets te verkopen en kijken naar je lichaamsbouw, gewicht en behoefte. Ik heb er geloof ik meer dan twee uur gezeten en uiteindelijk mijn ‘droombed’ gevonden, dankzij goed advies van Droomvisie. Nu nog een droomprins! Haha, nee grapje, die heb ik al gevonden. Alleen mijn McDreamy is eerder een McSnurkmehelemaalwezenloos, dus daar moet ook aan gewerkt worden. Ik moet bekennen dat er een maand later een wonder is geschied. Ik heb namelijk geen rugpijn meer en slaap als een roos in mijn nieuwe heerlijke bed.
 photo Droomvisie Gili.jpg

Herken je mijn verhaal en heb jij ook slaapproblemen? Hierbij nog wat handige tips van deze inmiddels vrolijke, uitgeruste meid 😉

Vier handige tips om lekker te slapen

1. Volgens slaapwetenschappers is 18 graden Celsius de beste slaapkamertemperatuur. Zorg voor goede ventilatie; frisse lucht heb je nodig voor een gezonde slaap.

2. Overdag flink bewegen helpt je ’s nachts aan een betere slaap. Het beste tijdstip om te sporten is ’s middags of de vroege avond, minstens een half uur. Hoewel beweging in de ochtend ook een goed effect heeft, moet er ’s ochtends langer worden gesport om de slaapkwaliteit gunstig te beïnvloeden. Yin yoga of yoga Nidra zijn rustige yogavarianten die de slaap bevorderen.

3. Neem ’s avonds een half uur voor het slapen een glas melk of een banaan, of nog liever een combinatie van deze twee in de vorm van een smoothie. In melk en banaan zitten stoffen die het melatoninegehalte gunstig beïnvloeden.

4. Cafeïne, zwarte thee, chocolade en cafeïnehoudende cola kunnen je ’s nachts uit de slaap houden, zeker als je deze voedingsmiddelen ’s avonds gebruikt. Maar ook het drinken van veel koffie en/of cola overdag kan ’s nachts via stresshormonen je slaap verstoren.

Gili Papier

Is gek op koken en het ontdekken van nieuwe culinaire hotspots. Ze is vaak op pad in binnen- en buitenland en schrijft graag over haar (reis)avonturen. Om al dat eten in balans te houden sport ze veel en gaat ze graag naar yoga. In Gili’s corner geeft ze tips voor op reis en een kijkje in haar dagelijkse leven.
Gili Papier

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!