Travel

Lente weetjes

25/03/2015

spring
De lente is begonnen, hoewel we daar vandaag helaas niets van zien. Toch zie je overal krokussen, narcissen en vrolijke tulpen opkomen, als het zonnetje schijnt is het heerlijk vertoeven op een plekje uit de wind, de vogels fluiten en je gaat ‘s ochtends niet meer in het donker de deur uit. Heerlijk en grappig dat deze relatief kleine dingen zoveel verschil uit kunnen maken! Ik word een stuk makkelijker wakker en heb eindelijk weer meer energie! Daarom wilde ik je deze leuke lente weetjes van TravelBird niet onthouden.

Lente: Wist je dat…

  • Het woord ‘lente’ afstamt van het woord ‘lang’? Dit heeft te maken met het langer worden van de dagen en het korter worden van de nachten.
  • De lente niet alleen invloed op de natuur, maar ook op mensen heeft? De langere dagen en grotere hoeveelheid zon maken de meeste mensen vrolijker en actiever.
  • De astronomische lente ieder jaar op 20 maart begint, omdat de zon dan precies boven de evenaar staat.
  • Het in de lente aan de zee veel zonniger is dan in het binnenland? De zon schijnt daar wel 60 uur extra. Door het koude water van de Noordzee ontstaan er minder wolken boven het water. Extra reden voor een strandbezoek dus!
  • lente-mykonos

    lente-rome

  • Wel 2,3 miljoen Nederlanders elke lente een grote voorjaarsschoonmaak houden. Naast deze traditionele schoonmaak wordt ook een digitale detox (afkicken van de digitale wereld) steeds populairder. Overwerkt? Geniet bijvoorbeeld van de frisse eiffellucht en rustgevende activiteiten zoals yoga en tai chi.
  • Een lange boswandeling of fietstocht stress reduceert. Vaker tijd spenderen in de natuur heeft een positief effect op zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid, zeker in de lente!

hyacinten

Ik krijg er bijna zin van om aan een grote voorjaarsschoonmaak te beginnen, herkenbaar? Ik haal in ieder geval met bloemen graag de lente in huis. Wat zijn jouw lente kriebels?

Sabine de Witte