Travel

Londen in a day

unnamed-5

Afgelopen week was ik, op uitnodiging van London City Airport, één dagje in Londen. En hoewel ik er zelf nooit over nagedacht had, is Londen eigenlijk super goed bereikbaar voor een korte citytrip of voor een dagje uit met vriendinnen. Je zit minder dan een uur in het vliegtuig en bent via London City Airport binnen no time in de leuke wijken van het centrum. Ik was nog niet zo vaak in Londen geweest en vond één dag perfect om te ontdekken wat de stad te bieden heeft qua eten, drinken, lifestyle, design en vibe. Hieronder drie originele hotspots die ik tegen het lijf liep tijdens een dagje struinen.

Sorry Coffee Co

unnamed
Dit koffietentje in Oost-Londen is er één van het hippe, maar gezellige soort. Je kunt er prachtige kleren kopen en hele goede koffie drinken, perfect om tijdens het winkelen even uit te rusten en bij te komen. De mensen die er werken zijn aardig en geven je met plezier insider tips over winkels en eettentjes in de buurt die je kunt bezoeken. (Voor de echte fan; ze hebben ook een locatie in Canada die de moeite waard schijnt te zijn.)

Story Deli

unnamed-1
Story Deli is een kleine pizzeria met een interieur waar menig Amsterdamse conceptstore jaloers op zou zijn. Het zit verstopt achter een grote houten deur (die meestal dicht is), maar ze zijn in principe iedere dag open. De pizza’s die ze serveren zijn origineel, snel klaar en hebben de perfecte dunne bodem. Leuk om te delen als snack, maar ook prima voor een snelle lunch of gezellig avondeten. Omdat Story Deli zo verstopt zit komen er vooral buurtbewoners en andere locals: top dus, als je je even in het échte London wil onderdompelen.

Dark Sugars Chocolate

unnamed-2
Het leukste tentje dat ik tijdens mijn dagje Londen (en de rest van het jaar, eigenlijk) tegengekomen ben is Dark Sugars Chocolate: een klein chocoladewinkeltje op de hoek van een straatje. De twee mannelijke eigenaren, die eruit zagen als vader en zoon, draaiden oude R&B op het hoogste volume en stonden uitbundig te dansen toen ik binnenkwam. Ik kreeg chocolaatjes aangeboden om te proeven en met een brede glimlach en theatrale gebaren vertelden ze over de herkomst van hun bonbons en over de passie voor hun vak. Je gaat hier gegarandeerd niet alleen met een zak vol chocolade, maar ook met onoverwinnelijke goede moed en een vrolijk gevoel naar buiten!

Sabine de Witte