amsterdam

Longchamp Amsterdam

De tassen van Longchamp hebben het afgelopen jaar flink het straatbeeld weten te domineren. De combinatie van nylon, leer en het praktische opvouwbare maken Longchamp tassen de perfecte reistas. Toen ik afgelopen week door de P.C. Hooftstraat fietste en zag dat daar een Longchamp winkel komt, maakte ik een klein sprongetje. Op 15 juli gaan de deuren open en hoef ik niet meer naar Parijs om nieuwe kleuren of modellen te kopen.

Flexibele tas

Waarom de Longchamp tassen zo’n succes zijn? Vanwege de flexibele stof, lichtgewicht en het slimme opvouw trucje. Perfect als reistas, extra boodschappentas of gewoon voor een dagje uit als je niet te veel spullen mee wilt nemen. De klassieke Le Pliage is het meest handzame model en in vele kleuren verkrijgbaar, met ieder seizoen een aantal limited editions. Van de Le Pliage briefcase heb ik inmiddels een bonte verzameling, daar past mijn laptop en andere werk/office gear precies in en ik hou van matchen tot in de details, dus bij iedere outfit een matching tas. Ook zit er standaard een Travel Bag in mijn koffer, mocht ik op reis onverwachte aankopen doen en die niet meer in mijn koffer krijgen, dan check ik deze gewoon in.

longchamp travel bag

sabine-longchamp

[adsense]

Waar te koop?

Mijn collectie komt voornamelijk uit de Longchamp winkel in Parijs. Ook in Amsterdam kun je voor Longchamp terecht, zowel bij de Bijenkorf als Ria Kiersch op de Beethovenstraat. Bij Kiersch vindt je de echte snoepjes, limited editions en opvallende modellen. Ook voor de volledig leren versie, laptop sleeves en aktetassen kun je hier terecht. De service is er fantastisch en de dames in deze winkel hebben een passie voor het merk.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte