Hotspots

Ludwig

Ludwig Koffie Amsterdam Oost

Klasse in Oost
Dit blogje tik ik tijdens de officiële opening van Ludwig, een gloednieuwe koffiezaak in de Eerste van der Swindenstraat (nummer 547). Deze buurt, in Oost vlakbij de Dappermarkt, wordt helemaal gerenoveerd en onderdeel daarvan zijn nieuwe, hoogwaardige winkels, restaurants en bars.

Illy en Damman
Ludwig weet wat kwaliteit is. De koffie is van het Italiaanse merk Illy, thee van Damman en, niet onbelangrijk, de cupcakes zijn van Kate’s. Alle broodjes zijn dagvers, de cherry cheesecake is met vlag en wimpel geslaagd en de carrot cake ziet er heerlijk uit. Nog een plus punt: ze serveren hier de orginele Zweedse Vitamin Water, niet de Sourcy mét kleur- en smaakstoffen. Pluspunt twee: je kan bij lekker weer buiten zitten, onder de luifel lekker mensen gluren en genieten van je koffie.

Gratis wifi en relaxte werkplek
Voor mij is een koffiebar pas een fijne plek als ik er, als ‘werknomade’, lekker kan werken. Gratis wifi, er kunnen bellen ondanks andere bezoekers en er een fijne sfeer hangt. Check, check en check bij Ludwig. Hoewel de electriciën nog even moet langskomen voor wat extra stopcontacten, kan ik hier rustig een dag zitten.

Interieur
Niet geheel onbelangrijk: het interieur. Waar veel kleinere koffiezaken een steekje laten vallen, heeft Ludwig extra haar best gedaan om ook daar in te laten zien dat het geen standaard koffiezaak is. Rustgevende mocca kleuren, stoelen gemaakt van autobanden en steigerhouten meubelen geven het een robuust maar warm uiterlijk en als je naar binnen kijkt ziet het er uitnodigend uit. De oude fabriekslampen zou ik maar wat graag in m’n eigen stulp hangen. Muurversiering is in bestelling, dan is het helemaal af.

Aan de website van Ludwig wordt nog gewerkt.

Ludwig Amsterdam KoffieIlly koffie bij Ludwig Amsterdam OostLudwig Koffie met CheesecakeLudwig Koffie Amsterdam Oost

Sabine de Witte