luxe flash

Luxe flash #3

Luxe is een blijvertje, crisis of niet. Wekelijks kondigen luxe merken samenwerkingen aan met bekende artiesten, lanceren ze nieuwe producten of wordt er een nog uitzonderlijker hotel geopend. Het YourAmbassadrice team maakt vanaf nu wekelijks een selectie van de leukste nieuwsberichten uit de luxe industrie. Alles wat wij interessant vinden, zodat je lekker kan dagdromen, speciale data alvast in je agenda kunt noteren en bijvoorbeeld meteen een kamer kunt boeken.

De Tiffany T collection


Sinds het bedrijf in 1837 werd opgericht, is Francesca Amfitheatrof de eerste vrouwelijke design director bij Tiffany & Co. Met de nieuwe Tiffany T collectie lanceert ze een nieuw tijdperk van design binnen het bedrijf en breidt ze in ieder geval mijn verlanglijstjes flink uit! De Tiffany T collectie is een moderne, vereenvoudigde uitvoering van de klassieke collectie en bevat kettingen, armbanden en ringen. Francesca Amfitheatrof creëerde doelbewust een “mix en match” collectie die vrouwen in staat stelt verschillende stukken naar keus samen te stellen in plaats van ”matchy matchy” te gaan. Alle stukken zijn er in 18 karaat goud (geel, wit, rose) en zilver.

Vivienne Westwood Biografie

vivian-westwood-boek
Voor het eerst is het levensverhaal van Vivienne Westwood door haar eigenhandig opgeschreven, met hulp van Ian Kelly en haar vrienden en familie. Het 464 pagina tellende boek gaat over haar verrukkelijke en onverwachte stijl en haar leven als mode-ontwerpster, activist, co-creator van de punk stijl en als oma. De biografie belooft het leven, maar ook delen van de onorthodoxe carrière, van de zelf-bekroonde koningin van de punk te onthullen. Je kunt nu alvast een exemplaar van het boek bestellen, dat officieel zal worden uitgebracht in oktober.

Peninsula Hotel Paris

peninsula-paris
Het was waarschijnlijk de spannendste en langverwachtste opening van de afgelopen tijd. Het Peninsula Hotel maakte haar grote debuut in Parijs, en opende daarmee de allereerste vestiging in Europa. Het nieuw vijf-sterren hotel ligt in de buurt van de Arc de Triomphe in een oud 19e-eeuwse klassiek Haussman pand met een rijke geschiedenis. In 1922 waren onder andere Marcel Proust, Pablo Picasso en James Joyce te gast op een etentje dat gehost werd in het hotel. Hier was het ook waar de Parijse vredesakkoorden ter beëindiging van de oorlog in Vietnam werden ondertekend. De afgelopen zes jaar voerde een team samengesteld uit de beste Franse ambachtslieden herstellingswerken uit om er een onevenaarbaar luxe hotel van te maken. The Peninsula Hotel heeft 200 luxe kamers en suites, waaronder een penthouse suite met een eigen daktuin. Verder is er, afgezien van de gebruikelijke voorzieningen, zoals een printer en een koffiezetapparaat, in elke kamer een nagellak droger en worden alle functies in de kamer gecentraliseerd op een tablet (van het bedienen van de verlichting tot het bestellen van roomservice). Met 600 medewerkers belooft het hotel je hoe dan ook een luxueus en onvergetelijk verblijf in Parijs.

Aan boord van een helium ballon

inbloon
Heb je al de hele wereld gezien en wil je iets nieuws ervaren, dan kun je een ballon reserveren voor een vaart naar de ruimte. Bloon is een super grote Helium ballon die je tot 36 km boven de aarde kan brengen. Niet alleen kun je dan Parijs en Rome tegelijk zien, maar ook de kromming van de aarde, de blauwe lucht en de donkere achtergrond van de ruimte. Bloon kan maximaal vier gasten en twee piloten vervoeren en terwijl je aan boord gaat voor een ruimtereis, geniet je ook nog eens van heerlijk diner.

Chanel tentoonstelling in Seoul

chanel-tentoonsteling
‘The Sense of Places’ is de titel van Chanel’s nieuwe tentoonstelling in Seoul op het Dongdaemun Design Plaza. Jean-Louis Froment is de conservator van de tentoonstelling. In de tentoonstelling owrden de verschillende fasen van het leven van Gabrielle ‘Coco’ Chanel’ uitgebeeld. De tentoonstelling toont de favoriete plaatsen die Mademoiselle Chanel hebben geïnspireerd. Meer dan 500 foto’s, boeken, voorwerpen, manuscripten, archieven, kunstwerken, kledingsstukken, sieraden, horlogesen parfums worden gebruikt om Chanel’s levensverhaal te illustreren. De tentoonstelling loopt nog tot en met 5 oktober.

Sabine de Witte